Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας δωρίζει τα πάγια 6 μηνών στους καταναλωτές των Φιλίππων και του Λυκόστομου λόγω των προβλημάτων ύδρευσης που υπάρχουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της  Επιχείρησης κ. Χαράλαμπο Κουφατζή  είναι μία πρόταση που θα καταθέσει ο  ίδιος στο ΔΣ της επιχείρησης για έγκριση.

Όπως τόνισε ο κ. Κουφατζής  «Η ΔΕΥΑΚ αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των Φιλίππων και του Λυκοστόμου θα λάβει μέτρα. Εγώ λοιπόν θα ζητήσω από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να μην χρεωθούν τα πάγια των τελευταίων έξι μηνών που προορίζονται  για τις αντικαταστάσεις του εξοπλισμού ώστε να ελαφρυνθούν λιγάκι, σε μια συμβολική κίνηση προς αυτούς.

Αυτή δεν είναι προσφορά αλλά μια συγγνώμη από τη ΔΕΥΑΚ που δεν κατάφερε να λύσει οριστικά το πρόβλημα παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Σαφώς και οι προσπάθειες συνεχίζονται τόσο στο τοπικό διαμέρισμα Φιλίππων όσο και στην Κοινότητα του Λυκοστόμου προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στην υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής».

ΝΙΤΡΙΚΑ

Αναφορικά με τα νιτρικά στο δίκτυο ύδρευσης του Ζυγού  τόνισε ότι  «Το θέμα είναι ξεκάθαρο και απορώ γιατί ανακινείται, από ποιους και με ποιο σκοπό. Οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ είναι συνεχείς, γίνονται παρουσία εκπροσώπου της Διεύθυνσης Υγείας και αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Εξετάζονται τόσο τα σημεία από το χημείο της ΔΕΥΑΚ όσο και από άλλα ιδιωτικά εργαστήρια και όλα είναι αναρτημένα στην σελίδα της ΔΕΥΑΚ και ο πολίτης έχει δικαίωμα να μπει και να εξετάσει τα νιτρικά που είναι ίδια με αυτά της Καβάλας.

Παράλληλα η κατασκευή του αγωγού που θα υδροδοτήσει την περιοχή από τις Πηγές του Κεφαλαρίου θα λύσει οριστικά όλα τα προβλήματα όλης της περιοχής».

Προηγούμενο άρθροΚατάσχεση ακατάλληλων οστράκων στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕκλογές τον Μάιο “θέλουν” οι Γερμανοί! Τι φοβούνται και… πιέζουν