Πότε θα γίνουν εκλογές; Είναι ένα ερώτημα που πολλοί σκέφτονται και όπως φαίνεται αυτό δεν… περιορίζεται εντός των συνόρων μας. Μεταβατική κατάσταση και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο “βλέπει” η Γερμανία στην Ελλάδα και… ανησυχεί. Το “φρενάρισμα” στις μεταρρυθμίσεις, ο αντίκτυπος στις επενδύσεις και οι ευρωεκλογές που παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Το ότι η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί από την προεκλογική περίοδο… διαρκείας στην χώρα μας, μεταφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, που τονίζει πως την άποψη αυτή αποτυπώνουν ολοένα και περισσότεροι στην Γερμανία, με πρόσφατο παράδειγμα τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, που και αυτός δήλωσε πως η χώρα μας διανύει μια προεκλογική περίοδο. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη γερμανική κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό οι εκλογές να διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο.

Βέβαια, προσθέτουν ότι η τελική απόφαση ανήκει πάντοτε στον Έλληνα πρωθυπουργό, που είναι αυτός και μόνο που θα επιλέξει τον ακριβή χρόνο των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.

Ωστόσο, για τους Γερμανούς ο Μάιος είναι ο μήνας που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για μια εθνική εκλογική αναμέτρηση. Το παραπάνω συμπέρασμα συνάγεται και μέσα από συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δυο πλευρές τους τελευταίους μήνες, καθώς και από άλλα στοιχεία.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΕΥΑΚ δωρίζει τα πάγια 6 μηνών στους καταναλωτές των Φιλίππων και του Λυκόστομου
Επόμενο άρθροΤο ΔΠΘ πάει…ΟΗΕ ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα!