Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος απασχολεί την Περιφέρεια ΑΜΘ

Το θέμα της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας απασχολεί την Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο της κ. Κίμωνα Παπαδόπουλο στόχος τους είναι να μειώσουν την κατανάλωση του.

Αρχικά ανέφερε ότι “Ένα από τα θέματα που προσπαθούμε να δούμε είναι το πώς θα μετριάσουμε την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλωστε το θέμα είναι παγκόσμιο και δεν αφορά μόνο την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ακουμπάει όλη την Ευρώπη απλά πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις ώστε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυναμικές που απαιτούνται για να ενισχύσουμε τελικά τους πολίτες αλλά και εμάς τους ίδιους ως οργανισμούς και κρατικούς μηχανισμούς.

Θέλουμε να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, να μειώσουμε τις δαπάνες και να φτιάξουμε όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα είναι χρήσιμα από εδώ και πέρα στους επαγγελματίες αλλά και στους πολίτες ώστε να μπορούν να κάνουν επενδύσεις στο κομμάτι της παραγωγής ενέργειας και στο κομμάτι του συμψηφισμού για να ανακουφιστεί το ελληνικό νοικοκυριό αλλά και ο έλληνας επιχειρηματίας λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος!”.

ΥΨΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ

Ο ίδιος εκτιμά ότι η αύξηση θα είναι υψηλή και σε βάθος χρόνου. “Γι αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε στο μεγάλο αυτό ζήτημα, ετοιμάζοντας τελικά εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία που θα φέρουν τον όλο χειρισμό.

Όπως και να έχει θέλω να σχεδιασθεί ένα πρόγραμμα που να χρηματοδοτεί τους επαγγελματίες – επιχειρήσεις στην λογική του ενεργειακού συμψηφισμού για μια σειρά από δράσεις, όπως η σύσταση της ενεργειακής κοινότητας, η κατασκευή ενός μικρού φωτοβολταϊκού για να καλύπτει τις ανάγκες μιας επιχείρησης , η αγορά ίσως ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και γενικά θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι δράσεις και οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν από τον επαγγελματία ώστε να βοηθηθεί η όλη κατάσταση.

Και μάλιστα θέλουμε να δοθούν οι ευκαιρίες αυτές οι κινήσεις να είναι χρηματοδοτούμενες ώστε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες