Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αποστολος Χρόνης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας κυρίως για το καλοκαίρι, έχουμε ξεκινήσει από τα αντλιοστάσια του Παληού εδώ και 3 μήνες περίπου και κάνουμε καθαρισμό.

Το ίδιο έχει γίνει στα αντλιοστάσια λυμάτων της Νέας Καρβάλης και συνεχίζουμε στην Καβάλα. Το μισό καθαρίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τα δικά μας συνεργεία και τον ιδιώτη που έχουμε μισθώσει. Από το 1989 που κατασκευάστηκε δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Θα προχωρήσουμε στο άλλο μισό, στο διαμέρισμα που υπάρχει κάτω. Προετοιμάζουμε τα αντλιοστάσια και για το καλοκαίρι και για το μέλλον.

Μέχρι τέλος του μήνα θα υποβάλλουμε στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» την αντικατάσταση όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δομικών συστημάτων των αντλιοστασίων της Καβάλας, με προϋπολογισμό γύρω στα 2,5 εκ. ευρώ, να είναι έτοιμα για να μπορέσουν να γίνουν κι αυτές οι εργασίες».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα 30 χρόνια συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά φερτά υλικά. Παρακαλώ τον κόσμο για άλλη μία φορά να προσέχει τι πετάει μέσα στο δίκτυο αποχέτευσης. Όλα αυτά δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. Μάσκες, γάντια, μωρομάντηλα, πανάκια, όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Κάθε μέρα έχουμε βουλώματα κι εμφράξεις στο δίκτυο, στις αντλίες.

Θέλει προσοχή από τον κόσμο διότι είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της πόλης. Με τρεις παραλίες στον αστικό ιστό, Ραψάνη, Περιγιάλι και Καλαμίτσα, αν δεν προσέχουμε μπορεί να γεμίσουν με λύματα όλο τον κόλπο της Καβάλας. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, τα συντηρούμε, τα καθαρίζουμε, είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στα δίκτυά μας, αλλά θέλει προσοχή κι από τον κόσμο.

Αν δημιουργηθεί έμφραξη, αν βουλώσει κάποιο αντλιοστάσιο, τα λύματα πάνε όλα στη θάλασσα. Πέρα από το ότι δαπανώνται παραπάνω χρήματα όταν έχουμε τέτοια προβλήματα που πάλι εμείς οι καταναλωτές τα πληρώνουμε. Γι’ αυτό λοιπόν θέλει προσοχή και υπευθυνότητα, κυρίως για μας. Η ΔΕΥΑΚ κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Θάσου
Επόμενο άρθροΑνοίγουν σιγά- σιγά και τα ξενοδοχεία της Καβάλας