Ακόμα και οι συνδικαλιστές που ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν έδρες στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δεν έχουν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις μεταξύ τους, όπως αναφέρει το big mouth του powergame.gr.

Αναλυτικά τι γράφει το big mouth

Ο πρόεδρος Αλέξης είναι εξαιρετικά προβληματισμένος με την ισχνή έως ανύπαρκτη διείσδυση του κόμματος στο χώρο των συνδικάτων. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αναθέσει στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Ανδρέα Νεφελούδη την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο κόσμος της εργασίας γυρίζει την πλάτη στην αριστερά του Αλ. Τσίπρα.

Στις τάξεις της ΓΣΕΕ οι παρατάξεις που έχουν ως σημείο αναφοράς την Κουμουνδούρου κατέχουν μόλις πέντε έδρες από τις σαράντα πέντε του Κεντρικού Συμβουλίου της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Τις δυο έδρες τις «ελέγχει» ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος και τις άλλες τρεις ο Θ. Βασιλόπουλος από την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων. Εν τω μεταξύ οι προαναφερθέντες «συνδικαλιστές», που υποτίθεται ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Και μέχρι σήμερα ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να τους φέρει σε φάση συνεννόησης μήπως και ενώσουν τις δυνάμεις τους και φτιαχτεί μια παράταξη στο χώρο της ΓΣΕΕ που να εκφράζει συντεταγμένα την Κουμουνδούρου.

Προ ημερών το θέμα της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στα συνδικάτα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με την εικόνα που του παρουσιάστηκε. Το σχέδιό του να εξαπλωθεί το κόμμα στους εργασιακούς χώρους και τους χώρους δουλειάς έχει ναυαγήσει. «Πως γίνεται άλλη να είναι η απήχηση μας στην κοινωνία και άλλη στους εργαζομένους» φέρεται να ρώτησε οργισμένος. Η απάντηση που δεν έμαθα αν του δόθηκε είναι πως οι εργαζόμενοι, ακόμη και το κίνημα των ντελιβεράδων που επιχείρησε να αγκαλιάσει η Κουμουνδούρου, επιλέγουν το ΠΑΜΕ για να «οργανωθούν».

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο περιαστικό δάσος της Καβάλας
Επόμενο άρθροΑναβάθμιση Υπηρεσίας Ραντεβού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – Kλεισίμo ραντεβού και μέσω Διαδικτύου