Σήμερα  στις 6 απόγευμα στο Επιμελητήριο θα πραγματοποιηθεί μία ημερίδα με θέμα «Η ποινική προστασία της άγριας ζωής με έμφαση στο φαινόμενο της δηλητηρίασης». Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος.

«Πράγματι, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία -στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG Greece-Bulgaria Wild Life for ever- σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας οργανώνει σήμερα και ώρες 18.00-20.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας, Ομονοίας 50, Καβάλα, επιστημονική εκδήλωση – σεμινάριο για νομικούς με θέμα «Η ποινική προστασία της άγριας ζωής με έμφαση στο φαινόμενο της δηλητηρίασης».

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν ήρθε το θέμα στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου όλοι σκέφθηκαν ότι πρόκειται για ένα ζήτημα σοβαρό αλλά και η ημερίδα ως ημερίδα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

«Συμμετέχουν δύο εισαγγελείς που θα αναφερθούν στο φαινόμενο της δηλητηρίασης. Εκεί στο βιότοπο του Νέστου έχουμε έντονα φαινόμενα δηλητηρίασης ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία από την κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη, Αντιεισαγγελέας Εφετών, Εισαγγελέας Προστασίας των Ζώων για την περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια της εξωστρέφειας μας, διοργανώνουμε αυτή την ημερίδα σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρεία και αξίζει τον κόπο κάποιος να την παρακολουθήσει» τόνισε καταληκτικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

–  Χαιρετισμοί

– Μανόλια Βουγιούκαλου, Συντονίστρια Προγράμματος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

« Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το πρόγραμμα Interreg »

–  Κωνσταντίνα Ντεμίρη, Υπεύθυνη Πολιτικής, Συντονίστρια Ομάδας Εργασίας Ενάντια στα Δηλητήρια, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

« Η κατάσταση με την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα »

– Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών

« Το νομικό πλαίσιο για την ποινική προστασία της άγριας ζωής, με έμφαση στο φαινόμενο της δηλητηρίασης »

– Ειρήνη Χρυσογιάννη, Αντιεισαγγελέας Εφετών, Εισαγγελέας Προστασίας των Ζώων για την περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης

« Προβλήματα και δυσχέρειες κατά την εφαρμογή του πλαισίου για την ποινική προστασία της άγριας ζωής – Προτάσεις για αποτελεσματικότερη εφαρμογή »

-Ερωτήσεις  –  Συζήτηση

Συντονισμός: Βασίλης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος, Νομικός Συνεργάτης Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρουσες συναντήσεις έγιναν από πλευράς Επιμελητηρίου Καβάλας στην Έκθεση προϊόντων στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας
Επόμενο άρθροΥπάρχουν έργα επί διοίκησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Μαρκόπουλου