«Έχει ξεκαθαρίσει ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, ο κ. Χρυσανίδης, η κ. Δρακονάκη και εγώ, ότι είμαστε άνθρωποι που οτιδήποτε θετικό βλέπουμε, φροντίζουμε να το στηρίζουμε και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Έργο Τώρα», Ηλίας Καλανταρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα δημοτική θητεία που πριν λίγες μέρες ξεκίνησε, ενώ άσκησε και κριτική στη διοίκηση του Θόδωρου Μουριάδη.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

«Ποτέ δεν ήμασταν άνθρωποι της στείρας αντιπολίτευσης και δεν πρόκειται να γίνουμε τώρα. Και τις προτάσεις μας θα καταθέσουμε και τις παρατηρήσεις μας θα κάνουμε κι όπου δούμε κάτι που κινείται προς τη θετική κατεύθυνση θα το στηρίξουμε. Όσον αφορά τη νέα δημοτική περίοδο, ουσιαστικά αυτή τη στιγμή είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα θα έλεγα. Είναι γνωστό ότι έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο κι όλες αυτές οι αλλαγές με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών, σίγουρα είναι κάτι που θα πάρει χρόνο. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι λογικό να υπάρξει μια καθυστέρηση αρχικά, παρ’ όλα αυτά από την άλλη πρέπει να πω ότι η κατάργηση των Νομικών Προσώπων και το πέρασμά τους στον Δήμο δεν ήταν κάτι που δεν ξέραμε, άρα θα περίμενα να είχε γίνει κάποια προετοιμασία σε αυτόν τον τομέα και μάλιστα από μια διοίκηση που συνεχίζει, δεν είναι καινούργια», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ηλίας Καλανταρίδης.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

«Υπάρχουν βέβαια νέα πρόσωπα, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Θεωρώ ότι υπάρχει συνέχεια σε μια διοίκηση, πόσο μάλλον όταν οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι. Άρα η διοίκηση θα μπορούσε να είχε δώσει τις πρέπουσες κατευθύνσεις, προκειμένου να έχει γίνει προετοιμασία. Από την άλλη ο Δήμος Καβάλας δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη για τα ανταποδοτικά. Τουλάχιστον για αυτά τα δυο θα έπρεπε να είχαμε μπει σε αυτή τη διαδικασία και να είχαμε προχωρήσει. Ήδη βαίνουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου και πραγματικά αναρωτιέμαι πότε θα μπουν όλα αυτά σε μια σειρά. Αν δεν έχεις προϋπολογισμό δεν μπορείς να πληρώσεις τους προμηθευτές, δεν μπορείς να πληρώσεις τα έργα που εξελίσσονται κι όλοι ξέρουμε ότι αυτός είναι ο βραχνάς που μας δημιουργεί προβλήματα. Περιμένω άρα να υπάρξει μια επιτάχυνση των βημάτων της διοίκησης σε αυτούς τους τομείς», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Καλανταρίδης.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

Ειδικότερα τέλος για τα έργα ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο Ηλίας Καλανταρίδης τόνισε ότι «Κριτική επί των έργων αυτών κάναμε πολλές φορές και προεκλογικά. Δυστυχώς για το έργο στην πλατεία του Καπνεργάτη θεωρώ ότι έχει ακόμη πολλά επεισόδια. Θα ταλαιπωρηθούμε πολύ ακόμη έχω την αίσθηση. Και μόνο που δεν έχουμε προϋπολογισμό, από μόνο του αυτό φέρνει καθυστερήσεις μηνών. Υπάρχει μια οικονομική στενότητα και μακάρι να διαψευστώ, νομίζω θα ταλαιπωρηθούμε και αυτό το καλοκαίρι. Να θυμίσω ότι και τα δυο έργα έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την προπροηγούμενη διοίκηση και ακόμη ταλαιπωρούμαστε με αυτά. Είναι έργα που σέρνονται και θεωρώ ότι θα πρέπει να δώσουμε ύψιστη προτεραιότητα σε αυτές τις παρεμβάσεις, ώστε ο καθένας από το μετερίζι του να κάνει ό,τι πραγματικά μπορεί για να προχωρούν αυτές οι διαδικασίες γρηγορότερα».

Προηγούμενο άρθροΜε πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου γιορτάστηκε ο Άγιος Γρηγόριος στη Νέα Καρβάλη
Επόμενο άρθροΗ Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Βόρεια Ελλάδα, Έλενα Σώκου σε συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Δράμας