Οι Καβαλιώτες χθες, όλοι οι Έλληνες κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν στην αυθεντική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, για να βρουν τον πρωταγωνιστή. Ήταν στην πόλη μας εχθές για μια ζωντανή παράσταση. Ο κ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ,πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με θίασο από την Κουμουνδούρου, έχει βγει τουρνέ στην επικράτεια και ελπίζει πως η επανάληψη του ψεύδους θα το κάνει αλήθεια. Αυταπατάται!

Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην Καβάλα ως περαστικός επισκέπτης και έκανε βόλτα στην αγορά της πόλης για να “συνομιλήσει” στην ουσία με ”τα θύματα” της πενταετούς διακυβέρνησής του. Τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους καταναλωτές που εξουθένωσε με την υπερφορολόγηση που τους επέβαλε με τους 27 νέους φόρους που τους ”φόρτωσε”. Με την απουσία κάθε επενδυτικής ή αναπτυξιακής πρότασης, με την χώρα στο τέλμα της αριστερής απουσίας οράματος.
Υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως καλύτερες μέρες χωρίς να ψελλίσει ούτε κουβέντα για τον τρόπο. Δυστυχώς όμως για εκείνον τον γνωρίσαμε πια και ξέρουμε πως τα παχιά του λόγια δεν έχουν αντίκρισμα. Τώρα εκτός από μνημόνια, σκίζει με ένα νόμο και ένα άρθρο πολέμους, διεθνείς κρίσεις, πανδημίες και τάζει λειμώνες λουλουδιασμένους!

Ευτυχώς όμως για τον τόπο, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, στο πηδάλιο της χώρας υπάρχει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ηγεσία του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Ενώ αντιμετωπίζει τις αλλεπάλληλες κρίσεις, διατηρεί αμείωτο τον μεταρρυθμιστικό βηματισμό. Καταργήθηκαν ή μειώθηκαν δυσβάσταχτοι φόροι που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίχθηκε η αγορά με 44 δις στην πανδημία, κρατήθηκε όρθια η οικονομία και η χώρα μετατράπηκε σε επενδυτικό προορισμό. Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη υποστήριξε τις δομές υγείας και πρόνοιας, έλυσε χρόνια προβλήματα και έβαλε τον τόπο στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με εργαζόμενους και ανέργους υποσχόμενος δουλειές και κατώτατο μισθό 810 ευρώ παίζοντας με τον πόνο των εργαζομένων. Είναι καλός σε αυτά. Βέβαια ”κατάπιε και πάλι, τη γλώσσα του” και δεν εξήγησε γιατί δεν πρόκανε να ανεβάσει ο ίδιος τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, όταν κυβερνούσε και όπως είχε ψευδώς υποσχεθεί. Φυσικά ούτε λόγος για την σημαντικότατη αύξηση που έδωσε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη στον κατώτατο μισθό και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Στα τοπικά θέματα ξεπέρασε σε υποκρισία και τον εαυτό του! Συναντήθηκε και με τους απολυμένους των λιπασμάτων και των πετρελαίων υποσχόμενος, γενικώς και αορίστως αίσιο τέλος στον αγώνα τους και επαναπρόσληψη στην εργασία τους. Με ένα άρθρο υποθέτουμε! Βέβαια δεν τους εξήγησε γιατί δεν το έκανε για τους απολυμένους των λιπασμάτων όταν ήταν στην κυβέρνηση. Μίλησε και το θέμα του αυξημένου κόστους στην ενέργεια υποσχόμενος θεραπεία χωρίς να προτείνει λύσεις. Και πάλι όμως ήταν στα λόγια όταν η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας προχωρούσε σε αποφάσεις και πράξεις. Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για γενναία παρέμβαση και μάλιστα αναδρομικά, που θα ανακουφίσει την κοινωνία, έκαναν τα λόγια του να ακούγονται κούφια. Ξανακατάπιε την γλώσσα του και ψέλλισε αοριστίες, αμήχανος.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Καβάλα δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Ήταν ακόμη μια απόδειξη ότι πρόκειται για ένα λαϊκιστή, ανεύθυνο πολιτικό και «επαγγελματία ψεύτη», που δε μαθαίνει και νομίζει πως και οι άλλοι δεν τον έμαθαν. Ο Αλέξης που υπαγορεύει το χορό στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξαναδεί ”την πλάτη” του Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και στις επόμενες εκλογές!!! Η ταινία μπορεί ακόμη να προκαλεί γέλια με τις ψευτιές των πολιτικάντηδων τύπου Τσίπρα, αλλά η ελληνική κοινωνία είναι πολύ σοφότερη. Έχει επιλέξει και στηρίζει στιβαρή ηγεσία και απορρίπτει τους γυρολόγους της τζάμπα …. ενέργειας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΕΠ Ν.Δ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Πρόεδρος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Η Γραμματέας

ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Να μείνει ανοιχτός ο παιδικός σταθμός του Αγ. Λουκά!
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης στο Συνέδριο ΝΔ: Διορθώνουμε την αδικία – Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την παγκόσμια ενεργειακή κρίση