Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως πρόκειται για… εξωγήινο, μιας και τα πράγματα που κάνει στο άλμα εις μήκος είναι εκτός λογικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, κάνοντας μάλιστα και την καλύτερη επίδοση αγώνων και ανεβάζοντας το δικό του προσωπικό ρεκόρ για 13 εκατοστά, κάνοντας το απίστευτο 8.65!

Χρυσός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου

Το ξεκίνημα του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου ήταν ο καλύτερος δυνατός, με τον Έλληνα πρωταθλητή στην πρώτη του προσπάθεια να κάνει 8,42 και την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Μίλτου που αγωνίζεται και στην… έδρα του, ο Ματία Φουρλάνι στη δική του πρώτη προσπάθεια έδειξε πως μπορεί να απειλήσει τον Έλληνα πρωταθλητή φτάνοντας στα 8,38 κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στις ηλικίες κάτω των 20 ετών.

Ο Τεντόγλου όμως έδειξε πως ο αγώνας αυτός είναι δικός του και παρόλο που στο δεύτερο άλμα του ήταν άκυρος, στο τρίτο έκανε ακόμη καλύτερη επίδοση και με 8.49 αύξησε τη διαφορά στην πρώτη θέση από τους διώκτες του, κάνοντας ξανά την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Με τους αθλητές να έχουν πάρει τη σειρά τους μετά τις τρεις πρώτες προσπάθειες, ο Τεντόγλου μπορεί να ξέρει τι έκαναν οι αντίπαλοι του και με τον Ιταλό να βγαίνει άκυρος στην τέταρτη προσπάθεια το άγχος του έφυγε. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε 8,45 στο τέταρτο του άλμα, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Έκανε 8.65 και “άγγιξε” το… θαύμα του Τσάτουμα ο Τεντόγλου

Στην πέμπτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου όμως έφτασε τον… ουρανό και έκανε ρεκόρ αγώνων με 8.65, ξεπερνώντας για 13 εκατοστά τη δική του κορυφαία επίδοση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα που τόσο κυνηγάει.

Ο Τσάτουμας έχει κάνει το 2007 το πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66 και είναι κάτι που κυνηγάει με πάθος ο Μίλτος Τεντόγλου στα τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα ανοιχτού και τρία κλειστού στίβου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν σταμάτησε εκεί καθώς και στο τελευταίο του άλμα, άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα να περιμένουν την επίδοση του, αλλά η ατυχία του… χτύπησε την πόρτα και ο Τεντόγλου έκανε ξανά 8.65. Μπορεί να μην έκανε το πανελλήνιο ρεκόρ που καρτερούσε τόσο πολύ, αλλά έδειξε έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Προηγούμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Η Ευρώπη ψηφίζει τους ευρωβουλευτές της για την επόμενη 5ετία
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Τι ώρα θα βγει το exit poll – Πότε αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα