Μεγαλύτερη αστυνόμευση  ζήτησαν οι επαγγελματικοί φορείς για την ευταξία στους πεζόδρομους, στην τελευταία διαβούλευση – σύσκεψη που έγινε στην Δημοτική Καπναποθήκη με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών  Καβάλας κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας στους πεζόδρομους.

Όπως ανέφερε αρχικά  «Καταρχάς θέλω να πω ότι είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο, θέματα όπως αυτά των πεζοδρόμων να διχάζουν τους επαγγελματίες. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά. Θα πρέπει όλοι μεταξύ μας να έχουμε σεβασμό αλλά και ομόνοια, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα.  Από εκεί και μετά δεν μπορώ να μην συγχαρώ και την Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία που πήρε να συναντηθούμε όλοι οι φορείς της πόλης και να εκφράσουμε έτσι τις απόψεις μας. Το μήνυμα αυτής της συνάντησης, είναι ότι θα πρέπει ο κάθε κανονισμός να τηρηθεί και να εφαρμοσθεί.

Μόνο έτσι θα εξαλειφτούν όλα τα προβλήματα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να γίνει νέος κανονισμός. Γιατί αυτό είναι για εμάς κάθε φορά ένα δυσβάσταχτο έξοδο και θα πρέπει να ξαναρχίσουν από την αρχή να ράβουν και να ξηλώνουν στα καταστήματα τους όσοι έχουν σχέση με τους πεζόδρομους μια και αυτό απαιτεί ένας κανονισμός. Ελπίζω ότι θα βρει τον τρόπο η Δημοτική Αρχή και με δικές μας προτάσεις και μέτρα που θα μπορεί να πάρει να εφαρμοσθεί ο κανονισμός και να μην έχουμε προβλήματα».

ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Μια αχτίδα φωτός εξάλλου σε μια νεκρή εμπορικά περίοδο ετοιμάζουν οι επαγγελματίες της Καβάλας για το προσεχές εορταστικό διάστημα. «Πέρασε το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου που ήταν πολύ δύσκολο και πάμε εμπρός για τις ημέρες της Σαρακοστής που θα σηματοδοτήσουν και τις γιορτές του Πάσχα.

Σιγά σιγά ανοίγοντας και ο καιρός η διάθεση μας γίνεται καλύτερη όπως και η ψυχολογία μας. Αυτό είναι πολύ   σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλή ψυχολογία και διάθεση αλλά και γινόμαστε προορισμός από επισκέπτες. Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά σιγά ξένο κόσμο ο οποίος θα μας βοηθήσει στην αγοραστική δύναμη.

Ετοιμάζουμε λοιπόν και πολλές προσφορές  το διήμερο 28 και 29 Φεβρουαρίου για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ο Φεβρουάριος. Περιμένουμε την άνοιξη και μαζί ελπίζουμε για μια άνοιξη στη δουλειά μας. Ελπίζουμε» τόνισε.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Δύο σύλλογοι λοιπόν, ο Εμπορικός και των Καφεζυθοπωλών, οργανώνουν εκδηλώσεις την προσεχή Παρασκευή και το προσεχές Σάββατο στο κέντρο της πόλης.

Βασικός στόχος τους είναι να τονωθεί η τοπική οικονομία, η οποία συνεχίζει να περνά δύσκολες μέρες και νύχτες. Ειδικότερα οι εκπτώσεις στα μαγαζιά και οι εκδηλώσεις στους πεζόδρομους και στις πλατείες στόχο έχουν και αυτούς που λόγω τριήμερου θα βρίσκονται στην πόλη μας. Επιδίωξη είναι να μείνουν στην Καβάλα όσο γίνεται περισσότερο, να ξοδέψουν και να διασκεδάσουν εδώ άσχετα αν τελικός τους προορισμός θα είναι άλλος. Π.χ. η πόλη της Ξάνθης.

Από το Σάββατο βγήκε στον αέρα η σχετική καμπάνια, η οποία είναι ηλεκτρονική. Το περιεχόμενο της αναφέρει ότι: «Η αγορά της Καβάλας γιορτάζει! Εκπτώσεις, μπάντες και καλλιτέχνες του δρόμου και party μασκέ σε διάφορα καταστήματα της πόλης! Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Φεβρουαρίου η αγορά της Καβάλας μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού».

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Κώστας Βουτσάς
Επόμενο άρθροΧρέη στην εφορία: Πρεμιέρα για την πάγια ρύθμιση των 24- 48 δόσεων – Όλες οι λεπτομέρειες