Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρακολούθησε τις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, στην Κομοτηνή, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησης του, ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία τόσο σε διάφορα σημεία της πόλης, όσο και στα δημόσια κτήρια, και παρατήρησε πως “για να συμβεί αυτό πρέπει, εκτός από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά και οι πολίτες”.

Κυρίαρχο θέμα στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ, ήταν η καταγραφή των υπαρχουσών υποδομών, που εξασφαλίζουν γενικά την προσβασιμότητα στα ΑμεΑ στους δημόσιους φορείς, στις πόλεις, στη θάλασσα, στα λεωφορεία και όπου αλλού υπάρχει δραστηριότητα και παρουσία ανθρώπου.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των ελεύθερων ακινήτων που διαθέτουν οι δήμοι, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία από-ιδρυματοποίησης και η σταδιακή εγκατάσταση των συνανθρώπων μας με Αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Στις εργασίες της εν λόγω συνέλευσης παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τον θάνατο του Παύλου Κούντουρα
Επόμενο άρθρο«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» με ενίσχυση έως 710 ευρώ – Η διαδικασία για την ανακύκλωση και την επιδότηση