Από την Πέμπτη πλέον εργάζεται υπάλληλος του Δήμου Καβάλας στο Κοινοτικό Κατάστημα Αμυγδαλεώνα. Πλην, όμως, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού- Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης δηλώνει ότι ο υπάλληλος αυτός έχει πολύ λίγες αρμοδιότητες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από την Πέμπτη έχει έρθει ο υπάλληλος κανονικά στο ωράριό του. Βέβαια, οι αρμοδιότητές του είναι μόνο ένα γνήσιο της υπογραφής και το ακριβές αντίγραφο. Αυτό εμάς δεν μας εξυπηρετεί. Εμείς θέλουμε ισοδυναμία και με τις άλλες κοινότητες. Όπως ακριβώς δουλεύουν οι άλλες, έτσι θέλουμε κι εμείς. Κι απ’ ό,τι γνωρίζουμε, υπάρχει κάποιος δημοτικός υπάλληλος ο οποίος είναι και κάτοικος Αμυγδαλεώνα. Έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και με αίτημα προς την κα δήμαρχο. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και σ’ αυτήν την περίπτωση.

Οι πιέσεις μας έπιασαν τόπο αλλά όχι 100%. Θα λέγαμε ότι το καταφέραμε κατά 50% διότι θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο αν έρθει μόνιμα όλη τη βδομάδα υπάλληλος ο οποίος θα έχει ακριβώς ίδιες αρμοδιότητες όπως έχουν και οι υπάλληλοι στις άλλες κοινότητες του πρώην δήμου Φιλίππων».

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Γενικά για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, είπε ότι «στον Αμυγδαλεώνα τα προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν. Ο Αμυγδαλεώνας αναπτύχθηκε πολύ απότομα και οι υποδομές του έχουν μείνει πίσω. Αυτές τις υποδομές προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε σιγά- σιγά. Έχουμε καταθέσει αιτήματα στο Δήμο Καβάλας, πιστεύω σιγά- σιγά θα λυθούν τα προβλήματα των υποδομών και ο Αμυγδαλεώνας θα γίνει μια πολύ μεγάλη και όμορφη κωμόπολη.

Επίσης το πρόβλημα της ύδρευσης είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το νερό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες δεν μας φτάνει. Η δεξαμενή που υπήρχε από τη στιγμή που έγινε ο Αμυγδαλεώνας, είναι μικρή και είναι κοινή με ύδρευση και άρδευση. Ο Αμυγδαλεώνας μεγάλωσε, τα ρολόγια ύδρευσης αυξήθηκαν κατά πολύ και πλέον αυτή η δεξαμενή, κυρίως το καλοκαίρι, δεν μας φτάνει. Η λύση του προβλήματος είναι μία καινούργια δεξαμενή και ο διαχωρισμός της ύδρευσης με την άρδευση. Έχουμε καταθέσει το αίτημα και περιμένουμε να λυθεί και αυτό το πρόβλημα».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΔωρεά πλήρους εξοπλισμού για την παιδική χαρά του παιδικού Σταθμού Ζυγού από τον Ροταριανό Όμιλο Δυτικής Καβάλας
Επόμενο άρθροΣημαντικό χαρακτηρίζει το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Παπουτσής