Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για τη διεύρυνση του χρονικού ορίου ένταξης των ευάλωτων νοικοκυριών στο πρόγραμμα επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο Δήμαρχος Καβάλας, ζήτα να προχωρήσει σε νέα τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» (Β’ 3088) και να διευρυνθεί το χρονικό όριο διακοπής της ηλεκτροδότησης για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα επανασύνδεσης και πέραν της 15ης Φεβρουαρίου 2022, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να επικαλεστούμε την ευαισθησία σας σε θέματα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, η οποία δυστυχώς και λόγω των συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα διευρύνεται διαρκώς.

Σας τιμά η απόφασή σας για επέκταση του προγράμματος επανασύνδεσης ευάλωτων νοικοκυριών, σύμφωνα με το με αριθμό 125180/11505/30.12.2021 έγγραφο σας, με το οποίο ενημερώσατε τους Δήμους της χώρας για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επέκταση του μέτρου της επανασύνδεσης ευάλωτων νοικοκυρών σε περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 31.12.2021 σε συνδυασμό με την απλοποίηση των διαδικασιών, απόφαση που βοήθησε συμπολίτες μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να απολαμβάνουν το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό και σε σας ότι οι συνθήκες που οδήγησαν στην εφαρμογή μιας τέτοιας διαδικασίας όχι μόνο δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν δημιουργηθεί και επιπρόσθετες δυσκολίες και θα πρέπει το Υπουργείο σας να προχωρήσει σε νέα τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» (Β’ 3088) και να διευρυνθεί το χρονικό όριο διακοπής της ηλεκτροδότησης για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα επανασύνδεσης και πέραν της 15ης Φεβρουαρίου 2022 λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έχουν ήδη υποβληθεί νέες αιτήσεις από συμπολίτες μας προκειμένου να επανασυνδεθούν, στους οποίους έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης μέσα στο 2022 και παραμένουν μέχρι και σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις οικίες τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας αυτό”.

Η προαναφερθείσα επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και στον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ, Βασίλη Μαυρίδη.

Hot this week

Σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Καβάλα

«Από τους μήνες… στις λίγες ώρες: Το νέο σύστημα...

Δύο υπουργοί στη Θάσο: Στο επίκεντρο το CO₂, τα λιμάνια και οι δικαστικές υποδομές

Δύο μέλη της ελληνικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν σήμερα τη Θάσο,...

Bookmarkers: Η νέα πρωτοβουλία Δημητριάδη που βάζει το βιβλίο στη ζωή μας

Οι Bookmarkers ήρθαν για να μείνουν – Μια πρωτοβουλία...

Bookmarkers: Η νέα πρωτοβουλία Δημητριάδη που βάζει το βιβλίο στη ζωή μας

Οι Bookmarkers ήρθαν για να μείνουν – Μια πρωτοβουλία...

Topics

Δύο υπουργοί στη Θάσο: Στο επίκεντρο το CO₂, τα λιμάνια και οι δικαστικές υποδομές

Δύο μέλη της ελληνικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν σήμερα τη Θάσο,...

Επίσκεψη της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένας Σούκουλη στον Δήμο Παγγαίου

Τον Δήμο Παγγαίου επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες