Αυτό που περίμενε η ομάδα της Καβάλας, όπως και οι άλλες 3 πρωταθλήτριες των 4 ομίλων της Γ’ Εθνικής, για να κλείσει και τυπικά η περασμένη αγωνιστική περίοδο και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες κινήσεις για την επόμενη έγινε! Έστω και καθυστερημένα (σ. σ. ένας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν οι αυξημένες υποχρεώσεις της ΕΠΟ για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League) επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τον ΑΟΚ, αλλά και για τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου (2ος Όμιλος), Παναργειακό (3ος Όμιλος) και Πανιώνιο (4ος Όμιλος) να αρχίσουν τις διαδικασίες για την μετατροπή τους σε ΠΑΕ. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η πρόσκληση που θα λάβουν οι 4 πρωταθλητές από τη SL 2 να συστήσουν Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία και να αποτελέσουν μέρος του συνεταιρισμού των ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξη Εθνικής κατηγορίας.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΟΚ

Στον ΑΟΚ φαίνεται ότι η απόφαση του Γιάννη Διαμαντίδη, ο οποίος πλέον θα είναι και επίσημα το «αφεντικό» της ομάδας, μιας και στη Γ’ Εθνική υπήρχε μεν η διοικούσα επιτροπή που «έτρεχε» το σύλλογο, αλλά υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο ήταν ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ, είναι να προχωρήσουν στη σύσταση μιας νέας ΠΑΕ που δε θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη όπου μεγαλομέτοχος ήταν ο Άλεξ Χαντιτάτζι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει νέα ονομασία (που δε θα ξεφεύγει από το ΑΟΚ) και νέο ΑΦΜ. Για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει η προηγούμενη ΠΑΕ να τακτοποιήσει όλες τις οφειλές της, κάτι για το οποίο υπάρχει υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί από τον Καναδοιρανό επιχειρηματία, ο οποίος όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Καβάλα και κατά δήλωση του πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή με την οικογένεια του.

ΤΟ «ΜΕΓΑ» ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»

Σε ότι αφορά το «μέγα» ερώτημα, που δεν είναι άλλο από το ποιος θα είναι ο στόχος του ΑΟΚ στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να απαντηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στην ομάδα της Καβάλας υπάρχει το εξής παράδοξο! Ενώ υπάρχει ένας επιχειρηματίας που έχει τη διάθεση και τις δυνατότητες να «σπρώξει» την ομάδα προς την Α’ Εθνική, δεν είναι στο χέρι του να το κάνει! Κι αυτό γιατί υπάρχει το τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα! Το «Ανθή Καραγιάννη» μόλις και με τα βίας αναμένεται να πάρει άδεια για να φιλοξενήσει αγώνες της SL2 (θα γίνουν έργο 70+100 χιλιάδων ευρώ), ενώ για Super League ούτε καν… πλησιάζει. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, για να γίνει μια σημαντική ανακαίνιση και να πληροί η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση τις προϋποθέσεις της μεγάλης Λίγκας (μια τουλάχιστον σκεπαστή εξέδρα, νέος ηλεκτροφωτισμός, αναβάθμιση αποδυτηρίων και δημοσιογραφικών κα) θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, ενώ ένα επιπλέον εκατομμύριο απαιτείται για την εγκατάσταση νέο ταρτάν για τον στίβο. Αυτά τα ποσά δεν μπορούν να καλυφθούν από το ταμείο του Δήμου Καβάλας και άρα αναζητούνται χρηματοδοτικά προγράμματα-εργαλεία για γίνει αυτό που πρέπει. Για να βρεθούν αυτά τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν μελέτες, που αυτή την εποχή εκπονούνται ή είναι στο πρόγραμμα να εκπονηθούν. Συνεπώς χρειάζεται χρόνος, ο οποίος δεν υπάρχει… Αν κάποιος πιστεύει ότι σ’ ένα χρόνο από τώρα όλα τα… απαραίτητα μπορούν να γίνουν, μάλλον δεν έχει σχέση με τα έργα του Δημοσίου! Αυτός λοιπόν είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της νέας διοίκησης του ΑΟΚ, και αυτό θα είναι το αντικείμενο της κουβέντας που θα έχει ο Γιάννης Διαμαντίδης με τον Δήμαρχο Καβάλας τις επόμενες ημέρες, σ’ ένα ραντεβού απ’ ότι οποίο αναμένεται να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το «αύριο» της ομάδας..!

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλία – Έβρος: Παράταση έως 21 Ιουνίου για τα ειδικά σχήματα ενίσχυσης πληγεισών επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΤην Δευτέρα θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η πρόταση ίδρυσης – δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού