Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, όπως είχε ενημερώσει στο από 14/04/2020 δελτίο τύπου του, συνομίλησε με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προέβη σε αποστολή επιστολής στον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τις ελλείψεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας. Τις προηγούμενες ημέρες έλαβε γραπτώς τις παρακάτω διαβεβαιώσεις.

Πρώτον, το Υπουργείο διαβεβαιώνει ρητώς και απαρεγκλίτως πως το Πυροσβεστικό Πλοίο Π.Σ. 8 «ΥΠΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΠΥΡΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗΣ» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το προσεχές διάστημα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Το μόνο που μένει είναι η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τη στελέχωση του, τα οποία έχουν καθυστερήσει λόγω της κατάστασης που έχει προκληθεί από την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας. Στο έγγραφο, επίσης, γίνεται αναφορά στην απόκτηση ενός νεότευκτου πυροσβεστικού πλοίου μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, περιόδου 2014-2020», όπως ήδη είχε ανακοινώσει ο νυν Βουλευτής εδώ και δύο χρόνια.

Δεύτερον, όσον αφορά τις ελλείψεις εξοπλισμού της ΠΥ Ελευθερούπολης, το Υπουργείο επιβεβαίωσε πως πρόκειται να παραχωρηθούν 3 οχήματα (1 χωρητικότητας 4.000 λίτρων, 1 βοηθητικό όχημα τύπου pick up και 1 βοηθητικό όχημα τύπου VAN το οποίο θα διαθέτει και ειδικό εξοπλισμό), όπως έχει ήδη γίνει γνωστό στην ως άνω υπηρεσία. Επίσης, οι ιθύνοντες του Υπουργείου διαβεβαίωσαν πως έχουν λάβει υπόψη τον όγκο δραστηριοτήτων της ΠΥ Ελευθερούπολης, η οποία καλείται να καλύψει τη μεγαλύτερη δασική έκταση στη Π.Ε. Καβάλας, όπως αυτό περιγράφτηκε και στο έγγραφο του Βουλευτή. Με αυτά τα δεδομένα, θα υποβληθεί πρόταση για περαιτέρω ενίσχυση της σχετικής υπηρεσία στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ περιόδου 2021-2027. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια καινούργιων αναπνευστικών συσκευών συμπεριλαμβανομένης και φιάλης, και στολών χημικής προστασίας, ενώ δρομολογούνται συντηρήσεις και επισκευές του μηχανολογικού και ειδικού εξοπλισμού.

Τέλος, το Υπουργείο διεμήνυσε πως θα εξετάσει το αίτημα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου (Λιμένας) σε Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη λήξη της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στην ίδρυση εποχικών κλιμακίων, όπως ανακοινώθηκε στο Βουλευτή τους περασμένους μήνες σχετικά με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιμεναρίων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τους ιθύνοντες για τη προσοχή που επέδειξαν στην επιστολή μου, αλλά και για την ικανοποίηση των περισσότερων από τα αιτήματα που παρέθεσα. Ο αγώνας μου για την απόκτηση Πυροσβεστικού Πλοίου για τη πόλη της Καβάλας και τη μετάβαση του ΠΕΤΡΑΚΗΣ στο λιμάνι της Καβάλας φαίνεται να φτάνει στο τέλος του. Επίσης, θα συνεχίσω τη προσπάθεια μου για να επανδρωθεί επαρκώς η ΠΥ Ελευθερούπολης έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου για τη θωράκιση όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων της Π.Ε. Καβάλας, έτσι ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ο τόπος μας».

 

Προηγούμενο άρθροΦόλες σε αδέσποτους σκύλους στην παραλία Οφρυνίου
Επόμενο άρθροΧειροπέδες σε δύο άτομα που παρίσταναν τους ελαιοχρωματιστές και έκλεβαν