Έτος κρουαζιέρας χαρακτηρίζεται το 2022 για το Λιμάνι της Καβάλας καθώς θα υποδεχθεί 31 κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Άννα Θυσιάδου στόχος είναι το Λιμάνι της Καβάλας να καταστεί προορισμός κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «προς αυτήν την κατεύθυνση δουλέψαμε με τον Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο, οι τρεις παραγωγικοί φορείς της πόλεως, προκειμένου να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εξ αρχής είχαμε πει ότι θα προσεγγίσουμε την Καβάλα όχι μόνο ως λιμάνι αλλά και ως προορισμό κρουαζιέρας. Εργαστήκαμε αρχικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας αλλά και για τη λήψη εγκρίσεων πρώτα απ’ όλα για τα πρωτόκολλα covid, αλλά και της παρουσίασης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού Καβάλα. Αυτή η παρουσίαση έγινε σε όλες τις εταιρείες οι οποίες προέκυψαν κατόπιν της swat και της trend analysis. Επίσης το προηγούμενο έτος καταφέραμε να οργανώσουμε το πρώτο fan trip με εκπροσώπους από το δεύτερο μεγαλύτερο γκρουπ κρουαζιέρας παγκοσμίως, τη Royal Caribbean Group στα τέλη του Ιούνη. Με μεγάλη επιτυχία αναδείξαμε τον προορισμό και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Θέσαμε έτσι τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης αναπτύξαμε στρατηγικές και διαδικασίες που επαναπροσδιόρισαν τον προορισμό Καβάλα στα κέντρα λήψης αποφάσεων μέσα από τη συμβολή ειδικής παρουσίασης που τονίζει την ισορροπία μεταξύ τόσο των υποδομών αλλά κυρίως των εμπειριών που μπορεί να αποκομίσει ένας επισκέπτης από τον προορισμό Καβάλα.

Παράλληλα αξιοποιήσαμε μια πάρα πολύ σημαντική δυνατότητα. Λόγω καταστάσεων υπήρχε δυνατότητα αλλαγής του προγραμματισμού. Έτσι, για το 2022 καταφέραμε να διευρύνουμε τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις και να φτάσουμε στις 31 αφίξεις πλοίων, έχοντας ως full capacity πάνω από 20 χιλιάδες επισκέπτες.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2022 θα είναι μια χρονιά ρεκόρ σε αριθμό αφίξεων πλοίων και σε απόλυτο αριθμό επιβατών. Το βασικότερο είναι ότι καταφέραμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο. Η Καβάλα δεν είναι μια πόλη μόνο για το καλοκαίρι. Τα κρουαζιερόπλοια ξεκινάνε 6 Μαρτίου και το τελευταίο είναι στις 11 Νοεμβρίου.

Η συνεργασία με τη Δημωφέλεια και το Επιμελητήριο ήταν η κινητήριος δύναμη προκειμένου να παρουσιάσουμε προτάσεις εκδρομών. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις εταιρείες κρουαζιέρας να υπάρχει ένα δυναμικό exertion book, παράλληλα διεκδικήσαμε και θα το καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ένα νέο fan trip για την επόμενη χρονιά».

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Για την επένδυση στο λιμάνι της Καβάλας, το Εμπορικό Κέντρο που είναι να κατασκευαστεί, είπε ότι «δεν έχει κολλήσει. Εμείς σαν Οργανισμός με το που ήρθαν τα καινούργια σχέδια του επενδυτή, τα περάσαμε από Δ.Σ.. Όταν ήρθαν τα σχέδια οι μηχανικοί μας διαπίστωσαν ότι θα χρειαστούν κάποιες τροποποιήσεις. Έτσι, τα στείλαμε απ’ ευθείας πίσω για να φτιαχτούν οι τροποποιήσεις και μάλιστα καθυστερήσαμε το Δ.Σ. προκειμένου να προλάβουν να επιστρέψουν τα σχέδια με τις τροποποιήσεις για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα στην πορεία. Τα περάσαμε από Δ.Σ. και τα στείλαμε άμεσα κάτω για τις τελικές εγκρίσεις. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε πολύ πιο γρήγορα γι’ αυτό και έχουμε διευρύνει και το ωράριο».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ) την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΠΟΥ: Η μετάλλαξη Δέλτα μείωσε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στο 40%