asthenofora-sto-parking-nosokomeiou-kavalas-kai-paradosi-tous-stin-perifereia-31-3-2015

Επιβαρυμένες είναι οι υποχρεώσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας ενώ σήμερα η Διοίκηση του Σωματείου θα συναντηθεί με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Πλωμαρίτη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης, δήλωσε ότι «το ΕΚΑΒ όσο μπορεί ανταπεξέρχεται. Δυστυχώς έχουμε πάρα πολύ φόρτο εργασίας. Έχουμε, πλέον, να αντιμετωπίσουμε και περιστατικά με μαζικά ατυχήματα που έχουν να κάνουν με τους μετανάστες, τους πρόσφυγες. Παράλληλα εξυπηρετούμε πράγματα τα οποία δεν είναι για μας και για το συγκεκριμένο κομμάτι, για μία ακόμη φορά, θα ξεκινήσουμε πάλι μία κινητοποίηση κάποια στιγμή, εκτός κι αν βρεθεί πιο νωρίς η λύση. Είμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Έχουμε κάνει ένα ερώτημα προς τον διοικητή του Νοσοκομείου. Με κάποια διαδικασία καινούργια μπορούν τα νοσοκομεία να προσλαμβάνουν για αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες επικουρικό προσωπικό. Εμάς αυτήν τη στιγμή το πρόβλημά μας το οποίο δεν είναι σημερινό, είναι τα τελευταία 3-4 χρόνια, είναι το ότι απασχολούμαστε με δευτερογενή περιστατικά του νοσοκομείου. εξιτήρια και επανεξετάσεις, τα οποία μας ζορίζουν πάρα πολύ. Πολλές φορές δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να ικανοποιήσουμε όλα αυτά τα εξιτήρια ή πολλές φορές δεν τα ικανοποιούμε καθόλου, με αποτέλεσμα και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται αλλά κι εμείς να είμαστε στη δύσκολη θέση να τους λένε ότι δεν μπορούν να πάρουν εξιτήριο και να πάνε στα σπίτια τους επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους εξυπηρετήσουμε».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Και πρόσθεσε ότι «Γι’ αυτόν τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε μία μόνιμη λύση. Έχουμε ζητήσει από τον διοικητή του νοσοκομείου να μας απαντήσει εάν μέσα από αυτήν την καινούργια διαδικασία θα μπορέσει ή θέλει να πάρει προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρου, στο Νοσοκομείο Καβάλας ούτως ώστε να εκτελούν από μόνοι τους τα δικά τους περιστατικά και αν απασχολείται το ΕΚΑΒ μόνο με τα επείγοντα, που λόγω της κρίσης είναι όλο και περισσότερα και αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε και μία συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον ΥΠΕάρχη τον κ. Πλωμαρίτη, στον οποίο θα εκφράσουμε τα δικά μας προβλήματα, θα τους πούμε τις δικές μας προτάσεις και λύσεις κι από ‘κει και πέρα αν δεν ικανοποιηθούν όλα αυτά, έχουμε προαποφασίσει να ξεκινήσουμε οι εργαζόμενοι κινητοποιήσεις που αφορούν στην αποχή από δευτερογενείς μεταφορές. Για μία ακόμη φορά.

Εύχομαι να βρεθεί η λύση για το καλό όλων μας. Και γι’ αυτούς που πραγματικά χρειάζονται να βγουν από το νοσοκομείο ως εξιτήρια αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να μπουν στο νοσοκομείο. Διότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε και τους μεν και τους δε. Κι αυτό διότι τα ασθενοφόρα είμαστε τα παιδιά για όλες τις δουλειές.

Τα ασθενοφόρα είναι ικανοποιητικά σε αριθμό για να κάνουμε και φέτος τη δουλειά μας. Είναι καινούργια τα οχήματα. Ήδη αυτά τα καινούργια οχήματα έχουν κάνει 120 χιλιάδες χιλιόμετρα, δηλαδή προλάβαμε και τα ταξιδέψαμε καλά. Και όσον αφορά για το προσωπικό, προς το παρόν είμαστε καλά κι αυτό το λέω γιατί κάποια στιγμή περιμένουμε κάποιες συνταξιοδοτήσεις, ενδεχομένως μέσα στο 2019 και υπάρχει και προσωπικό το οποίο επικουρικά μας βοηθάει, δεν είναι μόνιμο στο ΕΚΑΒ κι έχει έρθει μέσω ΟΑΕΔ. Έχουμε δύο συναδέλφους οι οποίοι είναι μέσω ΟΑΕΔ είχαν προσληφθεί πριν 2 χρόνια κι αυτοί νομίζω ότι έχουν πάρει παράταση για έναν χρόνο ακόμη Και θα τους έχουμε σχεδόν για ολόκληρο το 2019».

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Για το αν θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στη συνάντηση με τον κ. Πλωμαρίτη, απάντησε ότι «ούτως ή άλλως εμείς το έχουμε προαποφασίσει. Δεν έχουμε κάποιο μήνυμα. Το μήνυμα που έχουμε από συναδέλφους μας οι οποίοι έχουν συναντηθεί με αντίστοιχη ΥΠΕ είναι ότι εκεί ο ΥΠΕάρχης τους είπε ότι συμφωνεί και θα δει αν μπορεί να πάρει 2-3 το πολύ 4 ανθρώπους πληρώματα ασθενοφόρων ούτως ώστε να κάνουν τα εξιτήρια. Και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ το ΕΚΑΒ. Εδώ είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι τόσα χρόνια, δεν ανανεώνεται το προσωπικό. Πρέπει να κάνουμε τα εξιτήρια, να ανεβαίνουμε ως τον 5 όροφο και μετά να πάμε να κάνουμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για μισή ώρα. Με τι κουράγιο θα γίνει όλο αυτό. Δεν θα έχουμε τη σωματική και ψυχική διαύγεια μετά. Δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, δεν γίνεται. Θα πρέπει το ΕΚΑΒ να απασχοληθεί πλήρως στα επείγοντα περιστατικά. Κι ενώ είχα ανακοινωθεί προς το καλοκαίρι ότι θα δημιουργούνταν μία βάση στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης για να καλύψει την εκεί περιοχή για τα επείγοντα περιστατικά, δεν έχει γίνει. Είναι μόνο στα λόγια. Και ο λόγος είναι ότι εμείς απασχολούμαστε με πολλά περιστατικά. Δεν μπορούμε να φύγουμε και να πάμε εκεί. Δεν έχουμε τον αριθμό του προσωπικού που θα μας επέτρεπε να πάμε να καλύψουμε και την εκεί περιοχή, με αποτέλεσμα να σηκωνόμαστε και τα περιστατικά της Θάσου κυρίως το χειμώνα που δεν έχει πολλά δρομολόγια αλλά και όλα γενικά που αφορούν τον δήμο Νέστου, μέχρι τη Λεκάνη και τον Κεχρόκαμπο, να φεύγουμε από την Καβάλα.

Έχουμε προτείνει στο διευθυντή μας, από τα ασθενοφόρα που ήδη υπάρχουν, αν δεν έχουμε τα εξιτήρια και τις εξετάσεις και όλα αυτά τα δευτερογενή περιστατικά, το ένα από τα ασθενοφόρα, ένα το πρωί κι ένα το απόγευμα, να πηγαίνουν στη Χρυσούπολη. Αλλά δυστυχώς κανένας δεν μας ακούει. Θεωρούν –και αυτό είναι το κακό- ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα και θεωρούν ότι εμείς κάνουμε πολιτικά παιχνίδια. Εμείς δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι. Αυτό που κάνουμε δεν είναι δουλειά, είναι λειτούργημα. Είμαστε πολύ συναισθηματικά εμπλεκόμενοι με όλο αυτό που κάνουμε».

ΚΤΗΡΙΑΚΟ

Τέλος για το κτηριακό πρόβλημα είπε ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι από το 2007-2008. Είμαστε σε ένα κτήριο που δεν πληρεί τις προδιαγραφές. Παλεύουμε γι’ αυτό. Είμαστε σε αναμονή».

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα ενοικίου και δανείου: Πότε θα ξεκινήσει – Ποιοι και πως θα πάρουν τα χρήματα
Επόμενο άρθροΜειωμένη ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας στο εκπτωτικό 15ήμερο του Νοεμβρίου