Επαναλειτούργησε το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας μετά τα Χριστούγεννα με πολλές επιφυλάξεις. Η πρόεδρος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου σημείωσε ότι επαναλειτούργησαν με μικρή συμμετοχή λόγω της πανδημίας.

Αρχικά ανέφερε ότι “Το Λύκειο Ελληνίδων ξεκίνησε από τον Οκτώβριο να λειτουργεί και πάλι και βέβαια τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα. Μιλάμε για τήρηση των εισερχομένων και εξερχομένων, μιλάμε για είσοδο εμβολιασμένων ενώ οι ανήλικοι μας έρχονται με σελφ τεστ.

Σταματήσαμε για τα Χριστούγεννα και ξεκινήσαμε εκ νέου. Ομολογώ ήταν δύσκολα από την αρχή και είχαμε πολύ λιγότερα παιδιά και πολύ λιγότερους ενήλικες και θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα περάσει και αυτή η εβδομάδα και θα δούμε αν θα πρέπει να συνεχίσουμε ή αν θα πρέπει να σταματήσουμε για λίγο καιρό, μέχρι να περάσει και αυτό το κύμα».

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ

Και πρόσθεσε πως «Είναι δύσκολα αλλά είναι γεγονός ότι πολλοί γονείς θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους κοντά μας. Γι αυτό και ανοίξαμε νωρίς. Δεν ήταν μόνο δική μας βούληση να ξεκινήσουμε αν και έχουμε και πολλά έξοδα να αντιμετωπίσουμε, Αλλά πολλοί γονείς και πολλά παιδιά ήθελαν να γυρίσουν στην κανονικότητα, θα δούμε και βλέποντας και κάνοντας.

Το ιδιόκτητο κτήριο όμως μας φέρει και δυσκολίες μια και τα έξοδα του είναι πολλά. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες και το οφείλουμε αλλά θέλουμε και τον θεσμό να διατηρήσουμε και την παράδοση να κρατήσουμε ζωντανή. Γι αυτό και θέλαμε να λειτουργήσουμε, στην συνέχεια θα δούμε. Προχωράμε τηρώντας τα μέτρα. Εύχομαι η κρίση να σταματήσει και να γυρίσουμε όλοι εκεί που πρέπει” τόνισε καταληκτικά δηλώνοντας πως δεν εκτιμούσαμε τελικά την καθημερινότητα μας.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Βαφείδης: Η κατάσταση στην εστίαση δεν ήταν ποτέ χειρότερη
Επόμενο άρθροΑρκετά τα κρούσματα κορωνοϊών σε καθηγητές και μαθητές στην Δευτεροβάθμια στην Καβάλα