Νέα επέκταση για τα μέτρα στην εστίαση που οδεύουν τον κλάδο σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως η επέκταση των μέτρων θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η παράταση των μέτρων μέχρι τις 23 Ιανουαρίου που αφορούν και βάλλουν την εστίαση και τη διασκέδαση έφερε τις αναμενόμενες σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των επαγγελματιών. Τα περισσότερα συλλογικά μας όργανα έχουν προβεί σε ανακοινώσεις διότι η ζημιά που εξακολουθεί να μετράει ο κλάδος είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Τα αιτήματα είναι πάρα πολλά. Υπάρχει μερίδα επαγγελματιών που ζητάει άμεσα τη λειτουργία του κλάδου δίχως περιορισμούς, αφού και τώρα παρά τα μέτρα τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν. Ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών επιμένει στα αντισταθμιστικά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για τη διάσωση του κλάδου που είναι ιδιαίτερα μεγάλος και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία δύο χρόνια απαριθμεί γύρω στις 90 χιλιάδες επιχειρήσεις και μισό εκατομμύριο εργαζόμενους. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει ειπωθεί κάτι ως τώρα από τους αρμόδιους υπουργούς για τις αποζημιώσεις που ζητάμε, την επιδότηση των ενοικίων, την επιδότηση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων. Το μόνο που έγινε είναι οι δηλώσεις αναστολής εργασίας που στο συντριπτικό ποσοστό δεν έχουν γίνει δεκτές από το σύστημα. Ελάχιστες επιχειρήσεις επωφελούνται και είναι κυρίως τα νυχτερινά καταστήματα».

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ

Πρόσθεσε ότι «η ζημιά που θα προκληθεί είναι τεράστια για τον κλάδο μας. Τους επόμενους μήνες και μέχρι το Πάσχα, όταν και περιμένουμε εμείς τη βελτίωση της κατάστασης, δυστυχώς η καταστροφή για επιχειρήσεις και εργαζομένους θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Πλέον δεν υπάρχει καθημερινότητα στον κλάδο. Τα καταστήματα έχουν ερημώσει. Η εστίαση έχει γίνει σάκος του μποξ τα τελευταία δύο χρόνια και χρήζει δυσμενούς μεταχείρισης. Πλέον το αντιλαμβάνονται όλοι. Έχουμε υποχρεωθεί να παριστάνουμε τους θυρωρούς, τους αστυνομικούς, τους ελεγκτές κλπ. Την ίδια στιγμή μας επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές. Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ χειρότερη».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΚ με την αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργεί το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας