Σχετικά με την επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανάφερε σε δηλώσεις του:

Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο γραφείο μου απόψε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Γιώργο Τσούνη μετά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και καλού μου φίλου Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Κάναμε μια περιεκτικότατη κουβέντα για την Καβάλα, τη Θάσο, την Περιφέρειά μας συνολικά, για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ευλογημένου μας τόπου, για τα εν εξελίξει μεγάλα και μικρότερα έργα και επενδύσεις στην ΠΑΜΘ, αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, παρά τις δυσκολίες που βρέθηκαν στο διάβα μας τα τελευταία 12 χρόνια με τις διαδοχικές κρίσεις που μας έπληξαν.

Η επίσκεψη του Πρέσβη εδώ είναι ακόμη μια επιβεβαίωση, και το επιστέγασμα, της μακρόχρονης και ισχυρής φιλίας που συνδέει την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Καθώς και τους λαούς των δύο κρατών.
Η ελληνική του καταγωγή ενδυναμώνει περαιτέρω την πεποίθηση και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, ότι οι σχέσεις των δύο μας λαών ολοένα θα βαδίζουν από το καλό στο καλύτερο.

Η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, και η μεγαλύτερη Δημοκρατία του δυτικού κόσμου, όχι μόνο διατηρούν τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, αλλά τους έχουν ενισχύσει το τελευταίο διάστημα σε ιδιαίτερα σημαντικό επίπεδο.
Το καλύτερο ίσως στην Ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών.

Σε μία ιστορική περίοδο με πολλές και μεγάλες προκλήσεις, γεωπολιτικές, οικονομικές, αναπτυξιακές. Σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο, και ταυτόχρονα βαλλόμενο από κινδύνους, όπως αυτούς που βιώνουμε και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Αλλά και η ίδια η Ελλάδα αντιμετωπίζει δικούς της κινδύνους και απειλές, οξυμένες στην σημερινή συγκυρία, από τον εξ’ ανατολών γείτονα. Προσβλέποντας στην στήριξη και των ΗΠΑ, την οποία άλλωστε ήδη εισπράττει. Ζητήματα τα οποία γνωρίζει πολύ καλυτερα κ χειρίζεται άριστα ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος ο Παναγιωτόπουλος. Ο οποίος με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα σχεδιάζει και υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης στον αμυντικό τομέα, θωρακίζοντας την πατρίδα μας, αποτελώντας τον καλύτερο θεματοφύλακα του υψηλού φρονήματος εθνικής ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Η Καβάλα είναι η πρωτεύουσα ενός πανέμορφου νομού της – επίσης ιδιαίτερου φυσικού κάλλους – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προικισμένος με ξεχωριστά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με εκ των κυριότερων το γεγονός ότι διαχρονικά αποτελούσαμε κορυφαίο κόμβο και σταθμό, πολιτισμικό, ιστορικό, ενεργειακό, ναυτικό, οικονομικό και εμπορικό. Βουνό, ηλιος και θάλασσα σμίγουν τόσο άρτια στην περιοχή μας, συναντούν την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή με πλήστες εξαιρετικές παραγωγές αγροτικές, κτηνοτροφικές και αλιευτικές, με εκ των πιο φημισμένων οινοποιείων της χωρας, που σε συνδυασμό με το σοβαρά αναπτυσσόμενο τουριστικό brand μας αλλά και την προσέλκυση επιχειρήσεων και επενδύσεων από Ελλάδα και το εξωτερικό, μας κάνουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Παρά τις δυσκολίες και τις αλλεπάλληλες κρίσεις είμαστε εδώ, παρόντες. Η Θάσος, την οποία θα επισκεφτεί αύριο, ένα νησί – στολίδι της περιοχής μας, αποτελεί εδώ και χρόνια τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της ΠΑΜΘ με διαρκώς αυξητική τάση κάθε χρόνο, και με 100άδες χιλιάδες εισερχόμενων τουριστών από γειτονικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Λόγω των οποίων αξίζει να προσελκυστούν ευκαιρίες κ επενδύσεις από την φίλη χώρα των ΗΠΑ.
Ευελπιστούμε στη δική του προσωπική στήριξη για αυτόν τον σκοπό. Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας θα υπηρετούμε τους πολίτες με γνώμονα τη συνεργασία, την ασφαλεία και την ανάπτυξη.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τον θάνατο του Τάσου Παπαδημητρίου
Επόμενο άρθροΕθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, στο Δημαρχείο Καβάλας