Συνάντηση μιας ώρας με την πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα, Πατρίτσια Φαλτσινέλι, είχε το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τις προοπτικές συνεργασίας τόσο στον επιχειρηματικό, όσο και στον πολιτιστικό τομέα.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στις σύγχρονες υποδομές της Καβάλας (π.χ. εμπορικό λιμάνι “Φίλιππος Β’, αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”, Εγνατία Οδός) καθώς και σ’ αυτές που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια, όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην πλούσια ιστορία της πόλης και των Φιλίππων, η οποία δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η κ. Φαλτσινέλι, που συνοδευόταν από τον α’ γενικό γραμματέα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Αλεσάντρο Τουτίνο και τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Φρειδερίκο Λαζαρίδη, σημείωσε ότι η Καβάλα είναι ένας από τους σταθμούς της περιοδείας που πραγματοποιεί ανά την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να ενημερώσει τους θεσμικούς φορείς για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ιταλικών επιχειρήσεων, καθώς και για την τεχνογνωσία που διαθέτουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη γειτονική χώρα, στην καταγραφή προβλημάτων, την εφαρμογή καλών πρακτικών σε διάφορους τομείς και τις συνέργειες στον καλλιτεχνικό χώρο. Η πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, παρέχονται αναλυτικές οδηγίες από το Ειδικό Γραφείο Πληροφοριών στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Στην προαναφερθείσα συνάντηση αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή προς τον Δήμαρχο της Περούτζια, Ανδρέα Ρομίτσι, με πρωτοβουλία της κ. Φαλτσινέλι, για να εξετάσει το ενδεχόμενο στενής συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας, σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται, πέρα όλων των άλλων, και με την αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Ο κ. Μουριάδης χάρισε στην Ιταλίδα πρέσβειρα μια γκραβούρα που απεικονίζει την Καβάλα του 19ου αιώνα και παρέλαβε ένα βιβλίο, το οποίο αναφέρεται στη συνεισφορά των Ιταλών, στην ελληνική επανάσταση του 1821.

Προηγούμενο άρθροΑκόμη μία επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΣυνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την Women Act