Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης είχαν την ευτυχή συγκυρία να βιώσουν ως θεατές στο χώρο του αρχαίου θεάτρου ένα θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν οι σπουδαστές του Δ΄ Εξαμήνου του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου του ΔΙΕΚ Καβάλας, και συγκεκριμένα αποσπάσματα από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Αρχαίο Δράμα» με συντονίστρια την εκπαιδεύτρια κυρία Κάλλη Πρεπόνη.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Εκείνο που προσδίδει ξεχωριστό ενδιαφέρον και συμβολική σημασία σ’ αυτή τη βιωματική μέθεξη στο αρχαίο δράμα είναι το γεγονός ότι συνέπραξαν ενήλικοι σπουδαστές των δύο παραπάνω εκπαιδευτικών δομών, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι υλοποιούν το όραμα και το στόχο της Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, αποδεικνύοντας έτσι ότι η γνώση και η μόρφωση δεν γνωρίζουν ηλικιακούς φραγμούς.

Προηγούμενο άρθροΑνδρουλάκης: Περιοδείες σε όλη τη χώρα με άρωμα κάλπης – «Μήνυμα» στην Τουρκία από την Κω
Επόμενο άρθροΕλπίζουμε σε απομάκρυνση της κρίσης” τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θεόδωρος Χατζηχρήστος