20 Απριλίου, 2024, 3:33 πμ
Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Επίδομα 800 ευρώ, Voucher, μείωση ενοικίου, επίδομα μακροχρόνιων ανέργων | Όσα πρέπει...

Επίδομα 800 ευρώ, Voucher, μείωση ενοικίου, επίδομα μακροχρόνιων ανέργων | Όσα πρέπει να ξέρετε

Από σήμερα Μ. Τετάρτη ξεκίνησε η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή. Mε βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται από σήμερα, 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις πληρωμών, οι οποίες είναι οι εξής:

Β΄ φάση: από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.

Γ΄ φάση: από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.

Ωστόσο υπάρχουν και αρκετά προβλήματα όπως περιγράφει στο Lobby 101.8 η πρόεδρος λογιστών Καβάλας, Γεωργία Εμινίδου: “Ανακοινώσεις γίνονται πολλές. Η κατάσταση είναι περίπλοκη. “Το επίδομα των 800 ευρώ των επαγγελματιών είχε ειπωθεί ότι η πλατφόρμα θα άνοιγε στις 24 ακόμα δεν έχει ανοίξει. Η τελευταία πληροφόρηση λέει ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο. Εμείς είμαστε εδώ και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που βγάζει η κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως είναι πολύ σύνθετα τα μέτρα και συνεχώς βγαίνουν εγκύκλιοι που τροποποιούν ή διορθώνουν τις προηγούμενες. Αν ανοίξει το σύστημα αύριο θα κάνουμε τις αιτήσεις για να πάρουν τα χρήματα”.

Τώρα υποβάλλουν δηλώσεις οι εργαζόμενοι από επιχειρήσεις που πλήττονται, το ίδιο και οι επιχειρήσεις και στη συνέχεια υπάρχει ένα τριήμερο όπου μπορούν να μπουν και να κάνουν διορθωτικές δηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι: τη μείωση του ενοικίου 40% τη δικαιούταν όσες επιχειρήσεις είχαν ΚΑΔ που έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής δικαιούνται και οι εργαζόμενοι αυτών. Την Παρασκευή βγήκε καινούρια απόφαση που επεκτείνεται το μέτρο του ενοικίου και στις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αλλά μόνο για τον Απρίλιο.

Ακούστε τα όσα δήλωσε η πρόεδρος των λογιστών Καβάλας, Σοφία Εμινίδου, στο Lobby 101.8 από το 1.38.06 έως 1.45.09.

Voucher 600 ευρώ: Παράταση για αιτήσεις και ολοκλήρωση παρακολούθησης

Την παράταση των προθεσμιών υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της λειτουργίας Προγράμματος Κατάρτισης αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας.Η απόφαση έρχεται έπειτα από τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις ιστοσελίδες τηλεκπαίδευσης τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α

Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με την υπό στοιχείο Α διαδικασία αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει και λήγει την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 και ώρα 23.59.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β

Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με την υπό στοιχείο Β διαδικασία αρχίζει από Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Τα 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 

Μετά το Πάσχα αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 155.000 εκ των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. Χθες, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση με την έγκριση δαπάνης ύψους 65 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα δε με τον διοικητή του Οργανισμού Σπύρο Πρωτοψάλτη, η ενίσχυση αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1η Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Οσον αφορά τον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔημιουργία τεσσάρων ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων παραλιών στο Δήμο Θάσου
Επόμενο άρθρο“Αιχμηρή” ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ξάνθη για την απόρριψη της έφεσης από την ΕΠΟ