Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα στο Taxisnet, προκειμένου να δεχτεί τις αιτήσεις των δικαιούχων. Δείτε τα βήματα από την αίτηση του taxisnet σε εικόνες αναλυτικά.

Έπίδομα θέρμανσης 2019: Να θυμίσουμε ότι όσοι υποβάλουν αίτηση στο taxisnet μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πάρουν το ποσό που δικαιούνται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση από τις 16 Ιανουαρίου και μετά το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους στα τέλη Ιουνίου 2019.

Φέτος, το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι αυξημένο όπως επίσης αυξημένη είναι και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ποσότητες που θα προμηθευτούν θα είναι στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.

Ξεκίνησε η επιστροφή των 16 λεπτών του ευρώ στο λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης και ήδη οι καταναλωτές σπεύδουν στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Καβάλας για να κάνουν τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο δεν πρέπει να επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «έχει ξεκινήσει η επιστροφή που δικαιούνται οι δικαιούχοι. Είναι τα 16 λεπτά ανά λίτρο. Οι εκτιμήσεις που είχαμε τους προηγούμενους μήνες από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα ήταν αρκετά πιο αυξημένο, δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν, ούτε οι δικές προσδοκίες, ούτε του καταναλωτικού κοινού. Όπως και να ‘χει, το επίδομα το δικαιούνται οι άγαμοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12 χιλιάδες ευρώ και οι έγγαμοι που έχουν εισόδημα μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ. Στη δική μας περιοχή βρισκόμαστε στη Β ζώνη κι αυτό αντιστοιχεί σε 15 λίτρα ανά τετραγωνικό. Κι αυτό σημαίνει ότι σε μία οικογένεια το μέγιστο που μπορεί να πάρει είναι μέχρι 1500 λίτρα. Το μέγιστο, δηλαδή, επιδοτείται για 100 τετραγωνικά, όταν είναι οικογένεια κι όταν είναι άγαμος επιδοτείται μέχρι 1200 λίτρα το χρόνο, μέχρι 80 τετραγωνικά.

Σ’ αυτήν την περίπτωση έπρεπε να μην υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης. Το έχω πει πάρα πολλές φορές στο συγκεκριμένο προϊόν. Δεν είναι είδος πολυτελείας το οποίο επιβάλλουμε τέτοιους φόρους, είναι είδος πρώτης ανάγκης και δεν έπρεπε να υπάρχει καθόλου ειδικός φόρος κατανάλωσης. Κι ο φόρος προστιθέμενης αξίας έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερος. Είναι πράγματα που πιστεύω ότι πρέπει κάποια στιγμή όλες οι κυβερνήσεις να τα δουν πραγματικά και να σκύψουν στους καταναλωτές γιατί η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πάρα πολύ άσχημο μια οικογένεια να χρειάζεται 200 λίτρα που κοντεύουν κοντά στα 200 ευρώ και κάτι, για να θερμανθεί ένα μήνα. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα που απαιτούνται αυτήν τη στιγμή για θέρμανση».

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Για την κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης αυτήν την εποχή, είπε ότι «οι παραγγελίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Σίγουρα οι ποσότητες που παίρνουν οι καταναλωτές είναι πολύ χαμηλές γιατί δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να πάρουν περισσότερα λίτρα κι αυτό δημιουργεί ένα αυξημένο πρόβλημα σε μας τους πρατηριούχους. Χρειάζεται να πάμε σε ένα σπίτι αρκετές φορές γιατί ενώ πηγαίναμε δύο φορές το χρόνο, μία στην αρχή και μία στα μέσα της σεζόν, τώρα πάμε ίσως και 1-2 φορές το μήνα για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε κάποιες καταστάσεις. Έχει πέσει πάρα πολύ ο μέσος όρος  των παραγγελιών που κάνουν οι καταναλωτές. Είναι ταλαιπωρία αλλά δυστυχώς όταν έχεις να κάνεις με πελάτες που τους εξυπηρετείς πάρα πολλά χρόνια είμαστε σε μία μικρή πόλη, πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι ανταποκρινόμαστε και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερο».

Προηγούμενο άρθροΤι να κάνετε για να μην παγώσουν τα υδρόμετρα και οι σωληνες του νερού
Επόμενο άρθροΈκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ