Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε ο ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας με θέμα τα διάφορα προγράμματα που αφορούν τον τομέα της απασχόλησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα τα προγράμματα αυτά στηρίζουν την απασχόληση των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο ΟΑΕΔ είναι ένα πολύ δυναμικό κύτταρο της κοινωνίας μας. Παίζει ενεργό ρόλο ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Το μεγαλύτερο κομμάτι των ανέργων είναι εγγεγραμμένο στα Μητρώα και είναι με τα διάφορα προγράμματα που κατά καιρούς ανακοινώνει ο Οργανισμός που φέρνει σε επαφή τους εργαζόμενους, τους ανέργους με τις επιχειρήσεις. Στα πλαίσια μιας ενημέρωσης και μιας εξωστρέφειας που βλέπουμε σιγά- σιγά να δίνει προς τα έξω η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ, έγινε αυτή η ενημερωτική ημερίδα, με την Περιφερειακή Διεύθυνση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχει διευθύντρια η Έφη Πέππα, καθώς και με το Κέντρο Απασχόλησης Καβάλας. Έγινε αυτό το φόρουμ ενημέρωσης για τις ενεργητικές πολιτικές και προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Αυτό που εμείς πρεσβεύουμε πάντα σαν Επιμελητήριο και πιέζουμε τους εκάστοτε υπουργούς απασχόλησης και τις κυβερνήσεις, είναι να υπάρχουν ενεργητικές πολιτικές στη στήριξη της απασχόλησης και όχι της ανεργίας. Αυτό που λέμε είναι να δίνονται χρήματα, να ανακοινώνονται προγράμματα στοχευμένα, να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις, προσλαμβάνουν ανέργους που να απασχολούνται για 1-2 χρόνια ίσως και παραπάνω, ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε προγράμματος και όχι να δημιουργούμε ανέργους που τους δίνουμε χρήματα για να κάθονται στο σπίτι τους. Θέλουμε δυναμικά προγράμματα και για νέους και για ανθρώπους άνω των 50-55 ετών που μέσα στην κρίση έχουν χάσει τη δουλειά τους και θα πρέπει κάπου να απασχοληθούν. Μέσα από αυτά τα προγράμματα που και προχθές ανακοινώθηκαν, που έχουν σχέση με ανέργους, με νέους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, καθώς και προγράμματα για ειδικές ομάδες όπως μακροχρόνια άνεργους ή άτομα με ιδιαιτερότητες, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση που αυτό πρεσβεύουμε και πιέζουμε. Να είναι χρήματα που θα πάνε στον εργαζόμενο και ταυτόχρονα θα βοηθήσουν την επιχείρηση. Κι όταν έχεις μια επιχορήγηση που μπορεί να φτάσει στο 70-90%, είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τον επιχειρηματία να προσλάβει ανθρώπους μέσα από αυτά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ».

ΜΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Αυτό ακριβώς ήταν η ημερίδα της Τετάρτης. Ήταν και μια εξωστρέφεια που πλέον έχει αλλάξει στα πλαίσια του ΟΑΕΔ και καλώς γίνεται αυτό. Να βγει ο Οργανισμός προς τα έξω με ενημερωτικές εκδηλώσεις, με συναντήσεις με τους φορείς, αλλά και με τις επιχειρήσεις. Συγχαρητήρια και στην  κα Πέππα που μαζί με τα στελέχη της έχουν ξεκινήσει να το εφαρμόζουν. Το Επιμελητήριο Καβάλας θα είναι δίπλα σε όλες αυτές τις δράσεις και πιστεύω σύντομα να έχουμε και τον διοικητή του ΟΑΕΔ στην Καβάλα. Να συζητήσουμε για θέματα απασχόλησης και ανεργίας και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα που θα τα ανακοινώνουμε στις επιχειρήσεις μας».

Προηγούμενο άρθροΠαράγοντες των ΗΠΑ στον Έβρο- Στο επίκεντρο Καβάλα και Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΚρούσμα κορονοϊού στη Βόρεια Εύβοια