Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.agora.mfa.gr/news/1140-perioristika-metra-sto-emporio-e-e-rosias-rosika-antimetra
Επιπλέον, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων-ΟΕΥ Μόσχας, απέστειλε σχετικό έγγραφο, που αφορά στη λήψη αντιμέτρων, από πλευράς ρωσικής κυβέρνησης, μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων.
Τα εν λόγω αντίμετρα ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα αποπληρωμής, σε ρούβλια, χρέους σε ξένο νόμισμα των Ρώσων οφειλετών σε ξένους πιστωτές, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε και κατάλογος των μη φιλικών χωρών προς τη Ρωσία, που περιλαμβάνει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ (ο οποίος δύναται να επικαιροποιηθεί, αναλόγως των εξελίξεων).

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι στη Διαδικτυακή Πύλη Επιχειρηματικών Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών www.agora.mfa.gr , είναι διαθέσιμα τα περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο που προκύπτουν από τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, καθώς και από τα ρωσικά αντίμετρα.

Υπάρχει ωστόσο προβληματισμός σχετικά με τυχόν ρήτρες αποζημίωσης, σε περίπτωση αποπληρωμής σε διαφορετικό νόμισμα από αυτό, στο οποίο συνήφθησαν οι σχετικές συμβάσεις πιστωτικής διευκόλυνσης καθώς και σε περίπτωση μη άμεσης διαθεσιμότητας των αποπληρωτέων κεφαλαίων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο ΟΕΥ Μόσχας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: ecocom-moscow@mfa.gr

Ο πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Προηγούμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη το παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Οι αδικίες σε βάρος των ομογενών μας αποκαθίστανται