Την ανάγκη για εμβολιασμούς με το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού τονίζει η ιατρική κοινότητα. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι ένα εμβόλιο για τις μεταλλάξεις της Όμικρον.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια στον covid όπου έχει τις τελευταίες μεταλλάξεις της Όμικρον. Έτσι γινόταν για τον covid κάθε φορά που έβγαινε ένα καινούργιο, έπαιρνε τις τελευταίες μεταλλάξεις που κυκλοφορούσαν για να είναι πιο κοντά στην ανοσία του πληθυσμού.
Και βέβαια υπάρχει και το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης που κάθε χρόνο αλλάζει με βάση τα στελέχη που κυκλοφορούν. Διότι και η γρίπη είναι ένας ιός που μεταλλάσσεται. Φέτος έχουμε και κάποια εμβόλια για τη γρίπη που απευθύνονται σε άτομα άνω των 60-65 ετών και είναι πιο ισχυρά.
Σιγά- σιγά θα αρχίσει να γίνεται η προμήθεια των εμβολίων της γρίπης στα φαρμακεία. Με δεδομένο ότι η επιδημία της γρίπης ξεκινάει κατά το Δεκέμβριο και με δεδομένο ότι η ανοσία του πληθυσμού κρατάει από το εμβόλιο δεν κρατάει πάρα πολλούς μήνες, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να το κάνουμε το Νοέμβριο. Μπορεί κάποιος να το κάνει νωρίτερα, αλλά νομίζω ότι τέλη Οκτωβρίου- αρχές Νοεμβρίου θα είναι καλό να αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε».
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έχει αποκτήσει μια εμπιστοσύνη στο εμβόλιο. Υπήρξε ένα θέμα στην αρχή της πανδημίας με τα πρώτα εμβόλια, η αμφισβήτηση κλπ, αλλά τώρα νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τη σημασία των εμβολίων. Προστατεύουν και το καλό που κάνουν είναι πολλαπλάσιο από τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν ως φάρμακα. Νομίζω ότι θα εμβολιαστεί ο κόσμος φέτος και πρέπει να το κάνει διότι το χειμώνα δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα. Μπορεί να έχουμε επιδημία κορωνοϊού και γρίπης ταυτόχρονα και να έχουμε πολλές λοιμώξεις. Κι από τη στιγμή που μπορούμε να μειώσουμε την επιβάρυνση, πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Ένας που έχει εμβολιαστεί, δεν σημαίνει ότι θα δεν θα κολλήσει κανέναν ιό. Μπορεί να κολλήσει γρίπη ή κορωνοïό αλλά θα το περάσει πολύ πιο ελαφριά».

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Επόμενο άρθροΑντίποινα από το Ισραήλ μετά την εισβολή μαχητών της Χαμάς – Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες