Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη αντεπίθεση με αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.\

Τουλάχιστον 40 είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των Ισραηλινών νεκρών και 740 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η παλαιστινιακή Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS .

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε» δήλωσε πριν από λίγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Ισραηλινός ηγέτης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ ΑΒίβίβ. «Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν φαντάζεται. Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Καθώς οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε όλο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας.

Το σημερινό επεισόδιο ήταν το σοβαρότερο από τον 10ήμερο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το 2021, με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για συγκρούσεις μεταξύ ομάδων Παλαιστίνιων μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωση την έναρξη της επιχείρηση στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν. «Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμό για τον κορωνοϊό και τη γρίπη συνιστά ο Διευθυντής Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στις κάλπες αύριο οι Έλληνες για εκλογή Περιφερειαρχών και δημάρχων