Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45- 49 ετών – Πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού

Άνοιξε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, αλλά και Johnson & Johnson., το οποίο θα χορηγείται από τις 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς τρόπους. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44. Το Μάιο αρχίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία». Από 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο το Μάιο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Hot this week

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

ΔΕΥΑ Θάσου: Ενημέρωση προς τους καταναλωτές για τις οφειλές

Με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ν. 5314/2026, ΦΕΚ...

Θέλουμε ξανά Δήμο Φιλίππων;

Η συζήτηση άνοιξε .Δεν πρέπει όμως να μείνει μόνο...

Topics

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

ΔΕΥΑ Θάσου: Ενημέρωση προς τους καταναλωτές για τις οφειλές

Με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ν. 5314/2026, ΦΕΚ...

Θέλουμε ξανά Δήμο Φιλίππων;

Η συζήτηση άνοιξε .Δεν πρέπει όμως να μείνει μόνο...

Έκκληση για βοήθεια στη Θάσο: Όλοι δίπλα στον Κώστα!

Μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες