Σε φάση επιστροφής βρίσκονται οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ που είναι σε αναστολή λόγω του ήταν ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σχολίασε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως.

Όπως ανέφερε “Εδώ και πάρα πολύ καιρό είπαμε ότι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή για μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ και ένα χρόνο και κάτι πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αφού δεν υφίστανται οι λόγοι για να βρίσκονται μακριά από αυτές.

Όλο το καλοκαίρι βλέπαμε ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά τα μέτρα. Είχαν καταργηθεί. Ερχόταν τουρίστες, επισκέπτες και ούτε καραντίνες υπήρχαν, ούτε τίποτε. Άρα λοιπόν τουλάχιστον τιμωρητικό και άδικο θα λέγαμε ότι είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι να βρίσκονται εκτός δουλειάς. Είτε προέρχονται από τον χώρο του ΕΚΑΒ, είτε από το Νοσοκομείο μια και εκεί βρισκόταν πάρα πολύς κόσμος ο οποίος απλά έμενε εκτός δουλειάς. Έμπειροι συνάδελφοι που θα μας βοηθούσαν. Παρόλα αυτά δεν έγινε κάτι τότε και τώρα ήρθε η απόφαση του ΣΤΕ που ουσιαστικά δικαιώνει όλους τους συναδέλφους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν πίσω στις δουλειές τους.

Θέλουμε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό μια και τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Έχουμε έλλειψη προσωπικού και για αυτό και φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα μια και μιλάμε για αρχή του έτους που έχει σχέση με ιώσεις και άλλα τινά και δεν ξέρουμε τι φόρτο εργασίας θα έχουμε. Γι αυτό και ζητάμε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό και μάλιστα και πριν από τις αρχές του νέου έτους όπως άλλωστε έχει προγραμματισθεί!

Άρα και εμείς αναμένουμε να επιστρέψουν και αύριο αν είναι δυνατόν”.

ΤΑ ΚΕΝΑ

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα προβλήματα συνεχίζουν και υπάρχουν. “Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν φύγει με αποσπάσεις, και θα επιστρέψουν μάλλον από το νέο έτος αλλά δεν ξέρω ποιο μήνα ακριβώς. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που τελούν σε καθεστώς υπό συνταξιοδότηση και άρα και αυτοί θα φύγουν ενώ μόνιμες προσλήψεις δεν υπάρχουν.

Λένε ότι θα προσληφθεί γενικότερα κόσμος στον χώρο της υγείας αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι συγκεκριμένο. Εμάς ως ΕΚΑΒ μας αφορά άμεσα όλο αυτό και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια προκήρυξη για μόνιμες θέσεις. Υπάρχουν θέσεις επικουρικού προσωπικού που και αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια περίεργη κατάσταση όλο αυτό το διάστημα αφού δουλεύουν χωρίς να είναι μόνιμοι. Άρα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει μια και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οπότε είμαστε σε μια κατάσταση στάσιμη. Δεν έχουμε ούτε το προσωπικό που θα μας ενισχύσει με μόνιμες θέσεις αλλά ούτε και αυτοί έχουν μια μόνιμη εργασία οπότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί εκτός ο καθείς με το σκεπτικό ότι δεν είναι κάποιος χρειαζούμενος. Αυτό όλο θα μας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Οι συνταξιοδοτήσεις που θα γίνουν στα επόμενα 5 χρόνια θα έχουν την μορφή κύματος. Μια προκήρυξη για να ολοκληρωθεί θέλει μέχρι και 2 χρόνια οπότε αν δεν ξεκινήσει κάτι άμεσα δεν νομίζω ότι το μέλλον θα είναι ευοίωνο.

Όσο για τον στόλο μας, είμαστε προς το παρόν σε μια καλή κατάσταση αφού είναι σε καλή συντήρηση τα υπάρχοντα οχήματά μας. Κάπου έχει κολλήσει βέβαια μια ανακοίνωση της Περιφέρειας για τα 2 εκ. ευρώ για αγορά εξοπλισμού ασθενοφόρων. Όπως μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πολίτης στην συνάντηση που είχαμε μαζί του περιμένουμε επίσημη απάντηση από τον ίδιο αλλά γνωρίζουμε ότι κάπου έχει κολλήσει το όλο θέμα άρα δεν αναμένουμε το συντομότερο όλα όσα είχαν αναγγελθεί για αγορά νέων ασθενοφόρων και εξοπλισμού” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε το τρίχρονο παιδί που χάθηκε στο όρος Παγγαίο
Επόμενο άρθροΣέρρες: Στις 4 μ.μ. η κηδεία του 11χρονου – Τον έψαχνε η αδελφή του μετά την έκρηξη