Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σε ότι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Όπως ανέφερε πρόκειται κυρίως για υπέργηρα άτομα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Το πρωί της Δευτέρας έχουμε 40 ασθενείς στον 5ο όροφο που είναι μεγάλο νούμερο. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι η πλειοψηφία είναι ηλικιωμένα άτομα, με χαμηλό ιικό φορτίο και χρειάζονται λίγες μέρες νοσηλείας. Αλλά είχαμε πολλές εισαγωγές το τριήμερο και φτάσαμε τους 40 ασθενείς.

Αυτό που θέλω να πω είναι να φοράμε τη μάσκα όταν επισκεπτόμαστε ηλικιωμένους. Κάποιος ασυμπτωματικός μεταδίδει τον ιό και νοσούν οι ηλικιωμένοι.

Τα νούμερα είναι αρκετά μεγάλα και ελπίζουμε να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ώστε οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας να πάρουν βαθιές ανάσες. Εδώ και 2,5 χρόνια ζουν σε υπερένταση και καθημερινά ζουν την αγωνία να νοσηλεύσουν τους ασθενείς και να τους παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες».

ΚΕΡΑΥΝΟΣ

Για το περιστατικό με τον κεραυνό στο Φαλακρό Όρος όπου σκοτώθηκε από κεραυνό ένας 55χρονος Καβαλιώτης είπε ότι «την Κυριακή γύρω στις 11.30-12 το ΕΚΑΒ Χρυσούπολης μας έφερε δυστυχώς τον Καβαλιώτη νεκρό και τον κύριο από τη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική. Έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Θα γίνει πάλι αξονική μετά από λίγη ώρα. Ας ελπίσουμε να έχει βελτιωθεί η κατάστασή του που είναι βαριά.

Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια επέμβαση, το Νοσοκομείο Καβάλας έχει νευροχειρουργική κλινική, με άριστο τιμ που θα αντιμετωπίσει οτιδήποτε χρειαστεί. Οι γιατροί μας τον επιβλέπουν συνεχώς και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποκατασταθεί η βλάβη».

Προηγούμενο άρθροΝίκος Κουρκούλης: Έπεσε ξύλο σε συναυλία του στην Καβάλα
Επόμενο άρθρο«Πυρήνας» ευρωπαϊκών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης