Αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν Καβάλας και της ΠΕ Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας στις 29-1-2020 πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο δημοτικό μέγαρο του Δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη όπου διεξήχθη συνάντηση με το Δήμαρχο κ Σάββα Μιχαηλίδη και το γ. γραμματέα του Δήμου κ Βασίλη Ιορδανίδη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν θέματα που αφορούν τη προσβασιμότητα σε όλα τα επίπεδα όπως δημόσια κτίρια (Δημαρχείο, Σχολεία)στις υποδομές της πόλης όπως προσβάσιμα πεζοδρόμια με οδηγούς όδευσης τυφλών ,ράμπες ΑμεΑ και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ ,προσβάσιμες παραλίες όπως και το ζήτημα της εργασίας των ΑμεΑ μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα με ιεράρχηση των προτάσεων μας από το Δήμαρχο σε άμεσης υλοποίησης και προγραμματισμού των υπολοίπων μετά από σχεδιασμό και κατάρτιση μελετών. Ενημερωθήκαμε ότι δόθηκε άμεση εντολή την επομένη και πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαγραμμίσεων στις ράμπες ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης με σκοπό την απρόσκοπτη χρήση των ραμπών από τα άτομα με αναπηρία και να αποφεύγεται η κατάληψη τους από τροχοφόρα.

Εκκρεμεί η κάθετη σήμανση των ραμπών ΑμεΑ με πινακίδα R-71 σύμφωνα με το αρθρο 4 του ΚΟΚ τοποθετημένη από το Δήμο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη περιοχή και ευελπιστούμε πως όπως ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα όσον αφορά τη διαγράμμιση των ραμπών ΑμεΑ ,έτσι να ανταποκριθεί άμεσα και στα υπόλοιπα θέματα προσβασιμότητας της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ενάντια σε τέτοια περιστατικά»
Επόμενο άρθρο2/2/2020: Σήμερα η μοναδική ημερομηνία του 21ου αιώνα με καρκινική γραφή