Οι εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκονται προ των πυλών με το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει γνωστή την τελική λίστα με τα τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Στη λίστα περιλαμβάνονται όλα τα εκλογικά τμήματα ανά δημοτικό διαμέρισμα, τα ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες αλλά και τα ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ομογενείς. Σε 81 πόλεις του εξωτερικού θα στηθούν κάλπες, έτσι ώστε οι Έλληνες της διασποράς να μπορέσουν να ασκήσουν τον εκλογικό τους δικαίωμα.

Στο ειδικό πεδίο του gov.gr για τις εκλογές ο ψηφοφόρος μπορεί να εισάγει τα στοιχεία του (Επίθετο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης) και να δει άμεσα σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσει.

Για να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι υπάρχει και σχετικός χάρτης με την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος.

Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα, και συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Μαΐου. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και ο τηλεφωνικός αριθμός 2131361500, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις».

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο: Η κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά
Επόμενο άρθροΚαραγιάννης: Επίσκεψη του Υφυπουργού την Τετάρτη σε εργοτάξια της Εγνατίας Οδού σε Θεσσαλονίκη,Καβάλα και Ξάνθη