Ιδιαίτερης αξίας εκδήλωση διοργάνωσαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καβάλας, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας.

Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), έδωσε την ευκαιρία σε περίπου 700 μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου να έρθουν σε επαφή με Άτομα με Αναπηρία και με διαδραστικό τρόπο να αντιληφθούν τα προβλήματά τους και να αναπτύξουν τον απαιτούμενο σεβασμό σ’ αυτά τα άτομα.

Τα παιδιά, ανά σχολείο, περνούσαν από 7 σταθμούς και στον καθένα προσπαθούσαν, με τη μέθοδο της προσομοίωσης, να καταλάβουν τα προβλήματα στην καθημερινότητα των ΑμεΑ.
Κάθισαν σε αναπηρικό αμαξίδιο, δεξιόχειρες ζωγράφισαν με το αριστερό κι αντίστροφα, με κλειστά μάτια ένοιωσαν πως είναι να ζεις ως τυφλός, έμαθαν για τη νοηματική γλώσσα και το Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης τυφλών Braille, καθώς και για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ΑμεΑ.

Τα εδέσματα, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης, ήταν μια ευγενική χορηγία της Energean.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απόστολος Μουμτσάκης, Αντιδήμαρχος

«Στόχος της εκδήλωσης είναι να καταλάβουν τα παιδιά ότι όλοι, ακόμη και αυτοί που έχουν κάποια αναπηρία, είμαστε ίσοι στη ζωή, και γι’ αυτό θα πρέπει να σεβόμαστε τα προβλήματα των ΑμεΑ και να βοηθούμε ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν όσα και οι υπόλοιποι».

Κατερίνα Μαρκάκη, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας

«Πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν τις ανάγκες των ΑμεΑ, ιδίως στα θέματα προσβασιμότητας σε δρόμους, υπηρεσίες κλπ».

Ανθή Χατζηφραντζή, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας

«Το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε είναι: Μετατρέψτε την κάθε μορφή αναπηρίας σε πλεονέκτημα».

Προηγούμενο άρθροΠαρόν στον αγώνα του ΑΟΚ -ΜΑ Ορφανίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων απο τον Δήμο Καβάλας μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ