19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:31
23.8 C
Kavala

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι, στο Δημαρχείο Καβάλας

Με τον νέο πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ιτό Κοΐτσι, συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Αυγούστου 2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ανάπτυξης, Παναγιώτη Αγγελίδη.

Ο κ. Μουριάδης παρουσίασε στον καλεσμένο του την ιστορία, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις υποδομές και τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ στενή σχέση που έχει αναπτύξει ο Δήμος Καβάλας με την ιαπωνική πρεσβεία στην Αθήνα, μετά την ειδική τελετή που έγινε το 2022 για να τιμηθεί ο καπετάνιος του TOKEI MARU, ο οποίος έσωσε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες στα παράλια της Σμύρνης πριν από 100 χρόνια.

Στις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην πόλη μας και δη στο Φεστιβάλ Φιλίππων και στο Cosmopolis Festival έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Αγγελίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως συνέβαλαν κατά τρόπο ουσιαστικό στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας.

Ο κ. Κοΐτσι, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καβάλας για τη φιλοξενία και ευχήθηκε να σβήσει το συντομότερο δυνατόν η φωτιά στο Παγγαίο, παρατήρησε πως οι καλές σχέσεις Ιαπωνίας και Ελλάδας ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα του τον Ιανουάριο του 2023 και της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας Κάκο στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες, στο πλαίσιο των δράσεων “Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας”, και άφησε να φανεί ότι στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Τόκιο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα ανοίξουν νέοι δρόμοι συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Hot this week

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

Topics

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

“Βροχή” προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης των μονίμων κατοίκων

Παναγία Καβάλας: "Βροχή" προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img