Εγκρίθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ από το Διοικητικό της Συμβούλιο. Ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι η συνεδρίαση ήταν πλήρης μελών καθώς συμμετείχε και η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η αντιπολίτευση έδωσε το παρών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, είχαμε πλήρη ολομέλεια με τα 11 μέλη. Δύο μέλη της αντιπολίτευσης, ο κ. Ιγνατιάδης και η κα Ιωσηφίδου, ψήφισαν παρών στο Τεχνικό Πρόγραμμα για τον προϋπολογισμό. Από ‘κει και πέρα, εγκρίθηκαν και το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός κατά πλειοψηφία. Αυτό δείχνει ότι έχει γίνει ένα συμμάζεμα και συνεχίζει να γίνεται στα οικονομικά της επιχείρησης και το στίγμα που δίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023 είναι αυτό που λέμε από την αρχή, ότι η ΔΕΥΑΚ ξαναστήνεται. Έχει και πάρα πολλά έργα, αποκαταστάσεις παλιών δικτύων, τον περιορισμό των διαρροών που υπάρχουν σε όλα τα δίκτυά μας και την πλήρη αντικατάσταση σε όλα τα δίκτυα του δήμου Καβάλας. Το έργο προχωράει, συνεχίζεται. Μας μένει ένα τελευταίο έργο που αφορά το δίκτυο των Κρηνίδων που έχουμε υποβάλλει ήδη και το δίκτυο Πολυστύλου- Δάτου- Μικροχωρίου που το υποβάλλαμε, δεν έτυχε έγκρισης και θα υποβληθεί ξανά στο επόμενο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα».

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Πρόσθεσε ότι «η αντιπολίτευση μπορεί να μην ψηφίζει κάτι αλλά η ΔΕΥΑΚ προχωράει, ο Δήμος Καβάλας προχωράει, όλοι προχωράμε μπροστά. Δίνουμε το στίγμα της ενεργειακής αναβάθμισης και σ’ αυτόν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα με έργα που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέσα στο 2023 θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Μέσα στο μήνα θα βγει η προκήρυξη για τα 6,1 εκατομμύρια για την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των υποδομών της ΔΕΥΑΚ και συνεχίζουμε με την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Καβάλας που έχουμε ποσοστό 20% και μέσα από αυτήν δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε τίποτα στη ΔΕΗ».

Προηγούμενο άρθροΠολύ σύντομα οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Χρήστο Γάκη
Επόμενο άρθροΔράμα: «Όλα είναι ψέματα» λέει ο 36χρονος που προφυλακίστηκε για τον βιασμό του γιου της συντρόφου του – Τι κατέθεσε ο 16χρονος