Παρουσία του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Παρασκευή 10 Ιουνίου) οι εργασίες εγκατάστασης ειδικής ράμπας SEATRAC στην παραλία του Περιγιαλίου.

Η ράμπα βρίσκεται στο ύψος του σταδίου Ανθή Καραγιάννη και θα εξυπηρετεί άτομα με κινητικά προβλήματα, που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι ίδια ράμπα έχει εγκατασταθεί και στην παραλία της Καλαμίτσας.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι ο Δήμος έχει παραγγείλει και αναμένει άλλες τρεις ράμπες, οι οποίες θα εγκατασταθούν στις παραλίες της Νέας Καρβάλης, της Ραψάνης και του Παληού (πρώην Γλάστρες).

Ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι και αυτή η παρέμβαση του Δήμου γίνεται στο πλαίσιο ικανοποίησης των αναφαίρετων θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

Επίσης, με αυτήν την ενέργεια, ο Δήμος δίνει κίνητρο, τόσο στους δημότες όσο και στους επισκέπτες και τουρίστες με κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορούν να επισκεφθούν τις παραλίες, να απολαύσουν τη θάλασσα και να διασκεδάσουν με τους αγαπημένους τους.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, Μάκης Κρομίδας, ο οποίος παρέλαβε από τον δήμαρχο 10 χειριστήρια λειτουργίας του SEATRAC, τα οποία θα βρίσκονται στην ευθύνη του Συλλόγου.

Ένα χειριστήριο παραδόθηκε και σε κοντινό κατάστημα εστίασης (Πρώτο Κατσίκι), ώστε να μπορεί να γίνεται χρήση του SEATRAC και από τουρίστες.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται «κατάργηση» της ρήτρας αναπροσαρμογής – Πώς θα «σβήσει» από τον επόμενο μήνα το 80% των επιπλέον χρεώσεων
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη στη Δράμα με 2,5 εκατ. αρχεία παιδικής πορνογραφίας – Οι πληροφορίες μέσω Europol και η επιχείρηση στο Darknet