Ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας του ΔΙΠΑΕ. Ο κοσμήτορας κ. Θανάσης Μητρόπουλος επεσήμανε ότι σήμερα θα γίνει η υποδοχή των πρωτοετών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχει ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά και αυτή είναι η εβδομάδα γνωριμίας των φοιτητών με τους χώρους διδασκαλίας και με τις εγγραφές των πρωτοετών. Υπάρχουν και εκδηλώσεις υποδοχής όπως αυτή του Τμήματος Φυσικής την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα). Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Οι φοιτητές συνεχίζουν να έρχονται, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις μαθημάτων για τα μεγαλύτερα εξάμηνα, αλλά το Ίδρυμα είναι γεμάτο. Αυτή η εβδομάδα είναι πιο χαλαρή και από την επόμενη όλα θα είναι σε κανονική λειτουργία».

ΘΕΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ

Πρόσθεσε ότι «το μεγάλο αγκάθι για τους πρωτοετείς είναι να βρουν σπίτια. Είναι θέμα τοπικής ευφυΐας. Όσο πιο καλά λειτουργήσει η κτηματομεσιτική αγορά, τόσο πιο δυνατή πανεπιστημιούπολη και πιο δυνατή φοιτητική προσέλευση θα έχει ο τόπος. Συνεπώς, όσο πιο λογικές είναι οι τιμές, όσο πιο σοβαρή είναι η διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι ενοικιάσεις των σπιτιών, τόσο πιο καλά θα εδραιώνεται η φοιτητούπολη στην Καβάλα και τόσο μεγαλύτερα κέρδη θα έχει η τοπική κοινωνία.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό μεμονωμένα. Θα πρέπει να το δει κανείς σφαιρικά και γι’ αυτό απαιτεί μια ιδιαίτερη ευφυΐα. Θα πρέπει να καταλάβει κανείς ότι όσο πιο φιλόξενη είναι η πόλη, όσο πιο καλές είναι οι προσεγγίσεις στους φοιτητές και στους γονείς τους, όσο πιο λογικές είναι οι τιμές που έχει, τόσο μεγαλύτερη προσέλκυση θα έχει και μεγαλύτερα κέρδη θα έχει ο τόπος. Όταν αυτό δεν γίνεται κατανοητό, σιγά- σιγά θα αρχίσουν κάποιοι να φεύγουν και θα μαραζώσει τα κίνημα που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη. Το Πανεπιστήμιό μας είναι νέο, δεν έχει τις λογικές και τακτικές που είχε παλιά το ΤΕΙ. Εκεί είχαμε τελείως διαφορετικά εισοδήματα, διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται να το δούμε διαφορετικά όλοι μας. Όσο πιο έξυπνα κινηθεί η πόλη, τόσο μεγαλύτερο κέρδος θα έχει».

Προηγούμενο άρθροΕνα μεγάλο ΟΧΙ απο τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 1/01/2-2023
Επόμενο άρθροΔεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο ο Παναγιώτης Ζαπάρτας