Προβληματισμός επικρατεί στην Περιφέρεια για την νέα τουριστική περίοδο λόγω πολέμου στην Ουκρανία αλλά και στο ενεργειακό. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Αθανάσιος Τσώνης το ενεργειακό πρόβλημα είναι το κυρίαρχο αυτή την στιγμή.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι νωρίς να μιλήσουμε με ασφάλεια για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κατάσταση! Σίγουρα τα απόνερα αυτής της κρίσης δεν σχετίζονται μόνο με την επόμενη πορεία των τουριστικών αφίξεων είτε από την Ρωσία είτε από τις άλλες χώρες πέριξ…. Κυρίως με ένα νέο παγκοσμίων διαστάσεων ισχυρό κύμα ακρίβειας και εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους που αναμένεται, είναι βέβαιο ότι όλο αυτό θα μετακυλήσει το κόστος και σίγουρα δεν ξέρουμε αν όλο αυτό το κύμα της ακρίβειας τελικά θα απορροφηθεί ή θα κυλίσει στον τελικό καταναλωτή.

Προς το παρόν δεν φαίνονται κάποιες ακυρώσεις που να προκαλούν βαθμό ανησυχίας αλλά γενικότερα υπάρχει μια στάση αναμονής. Ο κόσμος περιμένει να δει τι θα γίνει γεωπολιτικά μια και ο τουρισμός όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι ένα ευπαθές προϊόν και είναι το πρώτο που πλήττεται από τέτοιες καταστάσεις, είτε από υγειονομικές κρίσεις είτε από γεωπολιτικές”.

ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ο ίδιος τόνισε ότι οι ακυρώσεις από Ρώσους τουρίστες για την Θάσο είναι ελάχιστες προς το παρόν και δεν προκαλούν βαθμό ανησυχίας. “Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η Ρωσία και η Ουκρανία. Είναι γενικότερο το θέμα και παρακολουθούμε στενά τα πάντα.

Εμείς δεν ησυχάζουμε, παρά βλέπουμε και κάνουμε και το δικό μας σχεδιασμό. Πρόσφατα συμμετείχαμε σε δύο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις και στη Βουλγαρία και στην Ρουμανία και μάλιστα με δικό μας περίπτερο μετά από χρόνια και είδαμε μεγάλο ενδιαφέρον των ανθρώπων εκεί και των tour operator και είδαμε ότι έχουμε ανταπόκριση από τις παραδοσιακές αγορές στις οποίες και στοχεύουμε εδώ και χρόνια και έχουμε προγραμματισμένες εκθέσεις και για το Βελιγράδι και θα είμαστε και στο Ισραήλ ενώ έχουμε ανοίξει και στο Ντουμπάι παρουσία και εκεί θα είναι καλεσμένοι tour operator από τις μεγαλύτερες εταιρείες από όλο τον κόσμο και εκεί θα έχουμε μια ενδελεχή παρουσίαση της Περιφέρειας μας διάρκειας μιας ώρας, Εγώ θα την κάνω και θα παρουσιάσω όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, και όλοι ευελπιστούμε για το καλύτερο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο“Να εξοικονομήσουμε πόρους για να περάσουμε όσο γίνεται με λιγότερες συνέπειες αυτή την κρίση” δηλώνει η Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Κατερίνα Γεροστεργίου
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Η πορεία των εκπτώσεων ήταν προδιαγεγραμμένη πως θα ήταν κακή