Στάσιμη είναι η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Καβάλας καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης υπογράμμισε ότι τα κενά σε προσωπικό είναι μεγάλα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι “Η κατάσταση είναι στάσιμη όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικό δεν προσλαμβάνεται. Δεν υπάρχουν προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό παρά μόνο για επικουρικό. Βέβαια και αυτό θα βοηθήσει αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε μια και η ζήτηση σε ασθενοφόρα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που περιμέναμε και που θα μπορούσαμε να καλύψουμε!

Είναι υποχρεωμένο το ΕΚΑΒ να καλύπτει το μήκος και το πλάτος του νομού και όλο αυτό ουσιαστικά με τις ελλείψεις των Κέντρων Υγείας μας επιβαρύνουν πάρα πολύ. Άρα θα θέλαμε πολύ περισσότερο προσωπικό για να μπορέσουμε να καλύψουμε σε 24ωρη βάση όλο το μήκος και το πλάτος διότι υπάρχουν περιοχές όπως της Τούζλας, ή της Νικίσιαννης γενικότερα όπως ο Δήμος Παγγαίου αλλά και ο Δήμος Νέστου με μεγάλα θέματα. Δεν μπορούν να καλυφθούν οι περιοχές και το αποτέλεσμα είναι να ξεκινάμε εμείς από την Καβάλα για να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτές τις περιοχές.

Και όλο αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα για το κατά πόσο θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Αυτό που φωνάζουμε και λέμε τόσα χρόνια είναι ότι πρέπει να προσληφθεί προσωπικό στο ΕΚΑΒ Καβάλας και βέβαια και στο νησί της Θάσου αφού και εκεί υπάρχει θέμα διότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Είμαστε τυχεροί που δεν μας έτυχε μέχρι τώρα αλλά αν συμβεί θα είναι δύσκολο να επιλέξουμε που θα στείλουμε το μοναδικό ασθενοφόρο που θα έχουμε την ώρα που ενδεχομένως θα δεχθούμε 1 ή 2 ή και περισσότερες κλήσεις. Πρέπει επομένως να μας ακούσουν οι αρμόδιοι μια και έρχονται και συνταξιοδοτήσεις, ίσως και 2 που θα προστεθούν στην 1 που έγινε ήδη και όλες οι βάρδιες θα πρέπει να καλυφθούν”.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Ο ίδιος μάλιστα θύμισε και τις βάσεις του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο οι οποίες υπάρχουν αλλά δεν λειτουργούν ουσιαστικά. «Δεν είναι οι βάσεις αποκλειστικά για το αεροδρόμιο αλλά καλύπτει την ευρύτερη περιοχή. Άρα αν αυτή η βάση καλύπτονταν 24ωρες το 24ωρο θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια και για εμάς αλλά και για τα επείγοντα. Ας μας ακούσουν και ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αναδεικνύουμε το πρόβλημα” σχολίασε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο“Τασούλα Καμπουρίδου και Νίκος Ρουδεμέτωφ, καβαλιώτες που άφησαν την σφραγίδα τους στον τόπο” δηλώνει ο δημοσιογράφος και ιστορικός Κώστας Παπακοσμάς
Επόμενο άρθροΠΝΟΗ και Λύκειο Νέας Περάμου κατά του σχολικού άγχους