Με απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή από όλο το νησί της Θάσου ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της 4 Φεβρουαρίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πραγματοποιήθηκε στην Θάσο, συμμετέχοντας στην 24ώρη πανελλαδική απεργία.Σε ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασαν τα κλειστά καταστήματα στο νησί μας, απεικονίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως ο εμπορικός και αγροτικός κλάδος του τόπου μας, καθώς επίσης και άλλοι μέχρι τώρα υγιείς κλάδοι του νησιού μας.
Πλήθος Θασίων συγκεντρώθηκε στη διασταύρωση Σκάλας Πρίνου σήμερα το πρωί, για να καταλήξει στο νέο Λιμάνι του Λιμένα.
Όλοι οι φορείς, που συμμετείχαν στην απεργία, έδωσαν ομιλίες στο νέο Λιμάνι και συνέχισαν μια μαζική πορεία διαμαρτυρίας μέσα στον Λιμένα μαζί με τους υπόλοιπους Θάσιους.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για αφύπνιση. Παρότρυναν κάθε Θάσιο να μην εφησυχάζει, να “σηκωθεί από τις καρέκλες και τους καναπέδες” και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και την αξιοπρεπή σύνταξη, δικαιώματα για τα οποία πάλεψαν παλαιότερες γενιές, ώστε να κατοχυρωθούν για εμάς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς:
Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας.
Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Θάσου.
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας.
Σωματείο Εργαζομένων των Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης»
Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Ν. Καβάλας.
Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιράχης.
Σύλλογος Επαγγελματιών Ποτού.
Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου.
Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Λιμεναρίων.
Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Καλλιράχης.
Εκπρόσωπος της Γραμματείας Καβάλας της ΠΑΣΕΒΕ.
Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου.

Πηγή:thasorama.gr

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση για την καταβολή των αμοιβών των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας κατέθεσε ο Ν.Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΧρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε Σπύρο Τσανάκαλη και Γεωργία Μουταφίδου απο την Καβάλα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χορού