τσομπανόπουλοςΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης παρέστη στον αγιασμό του σχολείου ύστερα από τη μετεγκατάστασή του στο νέο κτήριο στην περιοχή των σφαγείων από τις 18 του Γενάρη. Ο Δήμαρχος στην ομιλία του ευχαρίστησε την πρόεδρο της β/θμιας σχολικής επιτροπής κα Ψυλίδου Ελένη , τους αντιδημάρχους έργων και καθαριότητας κ. Παπαθεοδώρου Κώστα και κ. Αργυράκη Μιχάλη καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου όπου όλοι μαζί και συντονισμένα με υπομονή και επιμονή συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να ανοίξει το σχολείο μέσα στα καθορισμένα χρονικά όρια. Ο Δήμος ανέλαβε ακόμη εξ ολοκλήρου τον εξοπλισμό του σχολείου σε κάθε χώρο και τομέα ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να παρεμβαίνει ώστε να λειτουργεί το σχολείο ομαλά και ανεμπόδιστα στην καθημερινότητά του. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο διευθυντής της β/θμιας εκπαίδευσης Καβάλας κ. Βαγενάς καθώς και ο αντιδήμαρχος τουριστικής προβολής κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης. Στη συνέχεια όλοι τους ξεναγήθηκαν στους χώρους του νέου κτηρίου.
ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Η Διοίκηση μικροπωλητών και παραγωγών της λαϊκής αγοράς της Χρυσούπολης επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του , παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρου , ώστε να συζητήσουν λεπτομέρειες και θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση της λαϊκής αγοράς .

 Αργότερα το Δήμαρχο συνάντησαν και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Παραδείσου κ. Τερζόγλου Σάββας με πολυπληθή αντιπροσωπεία κατοίκων του χωριού προκειμένου να συζητήσουν προβλήματα που απασχολούν το χωριό τους. Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος τους ανακοίνωσε για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού και της εκμίσθωσης του ιχθυοτροφείου το οποίο αναλαμβάνει επιχειρηματίας όπου θα φροντίσει και για την αξιοποίησή του μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψής του. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει άμεσα. Πριν το διαγωνισμό απαιτήθηκαν πολυέξοδες παρεμβάσεις από το Δήμο ώστε το ιχθυοτροφείο να καταστεί λειτουργικό και να μπορέσει να δημοπρατηθεί. Ειδική αναφορά ακόμη έκανε και για την τακτοποίηση των λειτουργικών θεμάτων του αναψυκτηρίου του χωριού στη θέση των νερών καθώς και στο χρέος που παρέλαβε η δική του διοίκηση από το εν λόγω κατάστημα ύψους 25.000 ευρώ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Εργασίες όλη την ημέρα είχε ο Δήμαρχος στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ με τον πρόεδρό της κ. Γαβριηλίδη Νίκο και το διευθυντή της όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν θέματα- προβλήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη επιχείρηση, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και τις προτάσεις που θα υποβληθούν για το νέο ΕΣΠΑ. Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της παραχώρησης , από το Δήμο, της διαχείρισης και εκμετάλλευσης της άδειας διανομής θερμικής ενέργειας του γεωθερμικού πεδίου . Ο Δήμαρχος με την παρουσία του εκεί είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Νέστου με επικεφαλή τον αντιδήμαρχο τουριστικής προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη ταξίδεψαν στη Σόφια της Βουλγαρίας για τη διεθνή τουριστική έκθεση μεγάλης προβολής που πραγματοποιείται εκεί κάθε χρόνο. Στην αποστολή του Δήμου συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Πουλουκτσή Βάσω και κ. Δεληγιάννη Λεμονιά. Για τέσσερις μέρες η αντιπροσωπεία μας με πλούσιο τουριστικό υλικό προβολής του τόπου μας διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή Νέστου και ιδιαίτερα την Κεραμωτή σ΄ένα κοινό που πλέον έχει την περιοχή μας ως τον καλύτερο προορισμό για τις διακοπές του. Το περίπτερο του Δήμου προσέλκυσε το ενδιαφέρον των περισσοτέρων επισκεπτών που ενδιαφερόταν για τις μαγευτικές μας τοποθεσίες καθώς και για τα τοπικά μας προϊόντα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν δια ζώσης. Κατά συνέπεια το ερχόμενο καλοκαίρι όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγερακούδης επιστρέφοντας από την αποστολή αναμένεται αύξηση του τουρισμού ιδιαίτερα από την συγκεκριμένη χώρα στον τόπο μας.
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Αντιπροσωπεία αγροτών που την περίοδο αυτή βρίσκονται στους δρόμους για τον αγώνα που δίνουν στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης , επισκέφθηκε τον Δήμαρχο στο γραφείο του ώστε να του ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου για την κάλυψη εκμίσθωσης του λεωφορείου που θα τους μετέφερε στην Αθήνα και το συλλαλητήριο που οργανώθηκε για να πάρουν άμεσα τη θετική του απάντηση. Ο Δήμαρχος συνέδραμε στον αγώνα τους με δύο επιπλέον τόνους καυσοξύλων .

Στη συνέχεια ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης μετέβη στην Κομοτηνή όπου παρέστη στο Δ.Σ. της ΠΕΔ όπου είχε ως μοναδικό θέμα τη ” Διαχείριση ποσού ως αντισταθμιστικά του αγωγού ΤΑΠ” . Λόγω του ότι ο αγωγός περνά και από το Δήμο μας το αντισταθμιστικό ποσό που δικαιούται θα είναι τέτοιο ώστε να πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα τα οποία προτάθηκαν από τη Δημοτική αρχή και θα εξυπηρετούν το κοινό καλό των πολιτών.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Το ΚΕΠ του Δήμου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ.Αργυράκη . Εκεί ανακοίνωσε την ανάληψη της διεύθυνσης του κέντρου από την κ. Αντωνιάδου ενώ συζήτησαν και θέματα που αφορούν τη λειτουργία του. Ζήτησε ακόμη από το προσωπικό να καταθέσουν προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΕΠ προς τους πολίτες.

Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Αργυρέλη Ελένη δεξιώθηκαν σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης μας τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ .
Στην κοπή πίτας της Φιλαρμονικής του Δήμου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του κ. Παπαθεοδώρου κ. Κοσμίδου κ. Αργυράκη και κ. Αργυρέλη . Ο Δήμαρχος στην ομιλία του εκτός των ευχών του ευχαρίστησε τους μουσικούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη φιλαρμονική ενώ στη συνέχεια έγινε παράδοση από το Δήμο νέων μουσικών οργάνων καθώς και των στολών που θα φορούν τα μέλη κατά τους θερινούς μήνες με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού ύψους 30.000 € . Ο Δήμος φρόντισε να οργανώσει για τα μέλη της φιλαρμονικής μπουφέ με πλούσια εδέσματα για την περίπτωση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Στην κοπή πίτας του αθλητικού συλλόγου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ”Μακεδονικός” Κεραμωτής παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου.
Κοπή πίτας είχε και ο συνδυασμός ”Πορεία με όραμα” στο κτήμα ΠΑΡΟΥΣΙΑ όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος και αρχηγός του συνδυασμού κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης , σύσσωμοι οι δημοτικοί και τοπικοί του σύμβουλοι , πλήθος πολιτών και φίλων του συνδυασμού. Ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο , τους ευχαρίστησε όλους που πολύ θερμά αγκάλιασαν όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση αυτή , αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους στενούς του συνεργάτες και τους ευχαρίστησε για τον καθημερινό σκληρό αγώνα που δίνουν σε χαλεπούς καιρούς εκφράζοντας την βαθιά του εκτίμηση ενώ αναφέρθηκε και στους υποψηφίους των εκλογών που δεν εκλέχθηκαν ωστόσο όπως ανέφερε δεν τους ξεχνά ζητώντας την επιείκειά τους που δεν έχει τη δυνατότητα να βρίσκονται συχνά λόγω του φορτωμένου του προγράμματος. Ευχαρίστησε έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες που βρισκόταν εκεί , τον πρώην Δήμαρχο Στέργιο Γκουλφά ενώ με πολλή συγκίνησε αναφέρθηκε στους γονείς του που βρέθηκαν αυτό το βράδυ μαζί με όλους αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τους χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ και πως τους οφείλει την πορεία του ως σήμερα για τις αρετές που του μύησαν. Έκοψε συμβολικά από την πίτα κομμάτια για τους δημοτικούς συμβούλους, τους τοπικούς συμβούλους , τους μη εκλεγμένους , τους νέους σε ηλικία υποψηφίους, τους στενούς του συνεργάτες, στο Δήμο, τους αγρότες που το κομμάτι τους έκοψε ο ίδιος ο πρόεδρος των αγροτών κ. Πασσαλίδης Γιάννης, τους φίλους του συνδυασμού. Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το παρών ανακοίνωσε και τους κάλεσε στον απολογισμό της διοίκησης του την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 12:00μμ    στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησαν στιγμές κεφιού και χαλάρωσης για όλους με ορχήστρα από υπέροχους μουσικούς και τη μαγική φωνή της κ. Μαναβάκη.
  ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 
Στην κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Στεγνού παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Προηγούμενο άρθροΑρχές Μαΐου θα λειτουργήσει το Δασικό Χωριό Παγγαίου-video
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Ο.Ε.Β.Ε Καβάλας με τους ιδιοκτήτες καφέ για τα θέματα που έχουν προκύψει