Δράσεις Ε.Α.Υ Ροδόπης για την ενδοοικογενειακή βία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

[ad_1]

Ενημέρωση των πολιτών για την ενδοοικογενειακή βία με διανομή έντυπου υλικού, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, και σχετική ημερίδα, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Γυναικών της, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των αστυνομικών για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν τα θέματα:

– « Ο ρόλος της Αστυνομίας στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας», με εισηγητή τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη.

– «Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: Από την θεωρία στην πράξη», με εισηγήτρια την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου κ. Ευστρατία Γουντουδάκη.

– «Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: Νομικές προσεγγίσεις και εμπειρικές επαληθεύσεις», με εισηγήτρια τη νομικό του Κέντρου κ. Βάσω Θεολόγη.

– «Ανάλυση των διατάξεων του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας», με εισηγήτρια την εισαγγελέα πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνα Μελλισάρη.

Την ημερίδα παρακολούθησε με ενδιαφέρον μεγάλος αριθμός αστυνομικών και δόκιμοι αστυφύλακες του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ενώ παρέστησαν: Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜ-Θ, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής, η Αστυνομική Διευθύντρια (ΥΓ) Σοφία Τσουλιάγκα, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης, καθώς και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, όπως και ο Υποδιοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Κατά την έναρξη της ημερίδας προβλήθηκε βίντεο-σποτ με το κοινωνικό μήνυμα προς τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους καταγγέλλοντας στην αστυνομία όσα υφίστανται. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που επιμελήθηκε το σποτ, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί για την ευγενική προσφορά τους, την κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη για τη σκηνοθεσία, τον κ. Μιχάλη-Δανιήλ Βαμβακά για τη λήψη και το μοντάζ, και την κ. Αθηνά Δημητρακοπούλου για το μακιγιάζ.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Hot this week

Γαλαμάτης από την Καβάλα: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Στέφανο και μήνυμα συνεργασίας για την τοπική κοινωνία

Στην Καβάλα βρέθηκε σήμερα ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης...

Συνεδρίασε το διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας – Στην τελική ευθεία η διοργάνωση της 32ης Kavala Expo

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό...

Μετωπική σύγκρουση στη Νέα Πέραμο – Ευτυχώς χωρίς θύματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου,...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Χαλκερό – Νεκρός μοτοσικλετιστής

Τραγική κατάληξη είχε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα...

Topics

Μετωπική σύγκρουση στη Νέα Πέραμο – Ευτυχώς χωρίς θύματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου,...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Χαλκερό – Νεκρός μοτοσικλετιστής

Τραγική κατάληξη είχε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα...

Pink Together 2026: Στις 11 Οκτωβρίου ο 2ος συμβολικός αγώνας δρόμου στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα

Την πραγματοποίηση του 2ου συμβολικού αγώνα δρόμου «GREECE RACE FOR...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες