Διαμαρτύρονται οι φοιτητές της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες. Ο Κοσμήτοράς της κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε ότι οι φοιτητές έχουν δίκιο και το κράτος πρέπει να αναλάβει το όλο θέμα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σ’ αυτό που αναφέρονται οι φοιτητές έχουν δίκιο. Έχουμε αναφέρει επανειλημμένως ότι οι φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας είναι παλαιάς τεχνολογίας, παλαιών προδιαγραφών και θεωρητικά θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στη δημιουργία νέων εστιών. Είχαμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες να βρούμε χώρους με σκοπό να φέρουμε τους φοιτητές πιο κοντά στην πόλη. Είχαμε εντοπίσει και το παλιό νοσοκομείο και το Ταμείο Εμπορο-υπαλλήλων που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το καρνάγιο. Τελικά δεν έχει προχωρήσει τίποτα και η διοίκηση του ΔΙΠΑΕ θα πρέπει να το προχωρήσει αυτό το θέμα. Οι εστίες στην Καβάλα δεν είναι ούτε επαρκείς, ούτε ικανοποιητικές για τα σύγχρονα δεδομένα.
Είδα και τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας που προσπαθεί να δώσει μια λύση ώστε να μην είναι οξυμένο το πρόβλημα, που όμως εδώ στην Καβάλα είναι μεγάλο και βαθύ. Έχουμε προσπαθήσει να το επιλύσουμε, συζητήσαμε με την τότε δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα και με τον τωρινό δήμαρχο τον κ. Μουριάδη. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αλλά επί του παρόντος δεν έχει βρεθεί κάποια. Θα πρέπει να παραχωρηθεί κάποιο κτήριο στο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Να θυμίσω ότι όταν συζητούσαμε για το παλιό νοσοκομείο υπήρχαν αντιδράσεις ότι πρόκειται περί ενός φιλέτου που θα το πάρουν Αμερικάνοι και θα το κάνουν resort. Δεν το ‘χω δει ακόμη να γίνεται κάτι τέτοιο».
ΕΧΟΥΜΕ, ΠΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει κάποια δεδομένη στιγμή και η πόλη να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει ένα Πανεπιστήμιο, πλέον. Αυτό έχει άλλες ανάγκες ενδεχομένως απ’ ό,τι το παλιό ΤΕΙ. Τα παιδιά έρχονται, κατοικούν εδώ και έχουμε πλέον διαφορετικού τύπου πληθυσμό απ’ ό,τι είχαμε πριν 10 χρόνια. Πολλοί φοιτητές των ΤΕΙ ήταν από την περιοχή, τώρα έρχονται παιδιά από την Αθήνα, την Κρήτη και άλλα σημεία της χώρας. Πρέπει να βρουν να κατοικήσουν κάπου και πρέπει το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί. Κι από την άλλη πλευρά θα πρέπει και η πόλη να φροντίσει να φέρει τους φοιτητές κοντά της. Αν, για παράδειγμα, μας παραχωρηθεί το κτήριο στο καρνάγιο θα γεμίσει η πόλη με φοιτητές. Όταν έγινε το ΔΙΠΑΕ κοιτάξαμε τρία κτήρια στην Καβάλα, τα παλιά Δικαστήρια, το παλιό Νοσοκομείο, το γυάλινο κτήριο και το κτήριο των Εμπορο-υπαλλήλων. Όλα αυτά δεν χρησιμοποιούνται. Κάτι πρέπει να γίνει, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Κάποια στιγμή και η πόλη πρέπει να αντιδράσει».