xorio-2-025-696x522

Πριν από μέρες άγνωστοι  είχαν μπει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυνονερίου και έκλεψαν 12 παραδοσιακές, ποντιακές, στολές. Οι «κλέφτες
Στολών» χρησιμοποίησαν το κλειδί της πόρτας για να μπουν στην αίθουσα, που παραδόξως ήξεραν που το έκρυβαν τα μέλη του συλλόγου.
Μετά πέρασε ο καιρός και χτύπησε εκτός από την Αριάδνη, κάποιοι άλλοι άγνωστοι, αυτή τη φορά την αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου Φιλίππων και συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου, στόχος έγιναν να κειμήλια που είχαν προσφέρει οι πρόσφυγες της περιοχής στον σύλλογο.
Και σε αυτή την περίπτωση οι διαρρήκτες ήταν καλά κατατοπισμένοι και αφού κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα μπήκαν μέσα και άρπαξαν μια ξύλινη εικόνα του Αγ. Γεωργίου, καθώς και μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας που τις έφεραν στο χωριό των Φιλίππων, πρόσφυγες από την Αν Θράκη το 1922.
Στα κλοπιμαία επίσης δηλώθηκαν:
Ιστορικά κειμήλια που σχετίζονται με τους πρόσφυγες του 1922, Ευαγγέλιο στην Βουλγαρική γλώσσα, από την Βουλγαρική κατοχή, ALMANAK (Εμπορικός-Τουριστικός Οδηγός της Αν. Μακεδονίας) στην Τουρκική γλώσσα που ανήκε στον Καβαλιώτη ποιητή Κωνσταντινίδη.
Επίσης το πρώτο δημοτολόγιο του χωριού Κοινότητα ΣΕΛΙΑΝΗΣ 1922 καθώς και άγνωστος αριθμός εγγράφων όπως: Πιστοποιητικά Βαπτίσεων- Γάμων κλπ, αλλά και
15 γυναικείες και 4 ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές περιοχής Καρωτής του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων.
Το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού συλλόγου αφού δήλωσε την κλοπή στο αστυνομικό τμήμα Κρηνίδων, ζητά από καθένα από εσάς να κοινοποιήσει το συμβάν ώστε να μην τριτώσει το κακό μετά τα δύο κρούσματα.
Σε περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψη σας ενημερώστε τον Πολιτιστικό σύλλογο Φιλίππων ή την αστυνομία.

Προηγούμενο άρθροΕπτά ανατροπές έρχονται στις συντάξεις
Επόμενο άρθροΕπαφές Γ. Πασχαλίδη για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων