Οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και τη Σουηδία, επιβεβαιώνονται για πολλοστή φορά με αφορμή δυο εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενούνται στη Δημοτική Καπναποθήκη με το γενικότερο τίτλο «Γόνιμοι Δεσμοί», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν από την πρεσβευτή της Σουηδίας στην Αθήνα, Charlotte Wrangberg χθές Τρίτη (5 Απριλίου) στις 6 το απόγευμα.  
Η έκθεση πραγματοποιείται από το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών / το Σουηδικό Σπίτι σε συνεργασία με την Ένωση Σουηδών Φωτογράφων (SFF) με αφορμή τα 80 χρόνια από την ανέγερση του Σουηδικού Σπιτιού στην Καβάλα και τα 40 χρόνια από την εκχώρηση της κυριότητας του οικήματος από το Σουηδικό Μονοπώλιο Καπνού στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η ιδέα της έκθεσης ξεκίνησε από τον σουηδό φωτογράφο Stig Hammarstedt, ενώ ακολούθησε πρόσκληση προς όλους τους φωτογράφους που έχουν κατά καιρούς μείνει και εργαστεί στο Σουηδικό Σπίτι, να συμβάλλουν στην έκθεση στέλνοντας φωτογραφίες τους με κεντρικό θέμα το περιβάλλον της Καβάλας

  
Έτσι η έκθεση «Σουηδοί φωτογράφοι βλέπουν την Καβάλα» οργανώνεται από την Ένωση Σουηδών Φωτογράφων, του παλαιότερου και πολυπληθέστερου επαγγελματικού συλλόγου της χώρας.

Η δεύτερη έκθεση ονομάζεται “Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ανακαλύπτει το Σουηδικό Σπίτι”. Μία ομάδα μελών του Ομίλου κλήθηκε να ψαύσει με το βλέμμα και να αποτυπώσει μέσω της φωτογραφίας όλα τα στοιχεία που συναπαρτίζουν την πολιτισμική και πολιτιστική εστία που είναι το Σουηδικό Σπίτι ώστε να τα μετουσιώσει και να τα κοινωνήσει στους υπόλοιπους Καβαλιώτες -και όχι μόνο.

  
Εν όψει των εγκαινίων, ο πρόεδρος των «Φωτογράφων-Συγγραφέων» Magnus Westerborn βρίσκεται ήδη στην Καβάλα. Μαζί του είναι και ο φωτογράφος και μέλος της Ένωσης Σουηδών Φωτογράφων, Per Englund, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήρι φωτογραφίας για τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας με θέμα την κατασκευή και παραγωγή ενός φωτογραφικού βιβλίου.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλο το ρίσκο…
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη με τη Fraport