Δεμπας για εκδηλώσεις | Πλήγμα για την αγορά – Ποια τα μηνύματα ενόψει καλοκαιριού

Στο ραδιόφωνο του Lobby 101,8 μίλησε το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας ο οποίος έκανε λόγο για την ματαίωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, το “πάγωμα” στις εκδηλώσεις που προετοίμαζαν καφεζυθοπώλες και εμπορικός σύλλογος για το τριήμερο ενόψει Καθαράς Δευτέρας και την ζημία που μπορεί να προκαλέσει στην αγορά.

“Προσπαθούμε κάτι να περισώσουμε”
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας έκανε λόγο για “πάγωμα” των εκδηλώσεων σε ότι αφορά τις δράσεις που επιχειρήθηκαν στο κέντρο της πόλης ενόψει τριημέρου, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η αγορά. “Οι εκδηλώσεις που θα γινόταν στην Καβάλα δεν θεωρούνται καρναβαλικές”, δηλώνει ο κ. Δέμπας και συνεχίζει: “το σκεπτικό ήταν να υπάρξουν κάποια δρώμενα στους πεζόδρομους, μπροστά από τα καταστήματα με τοπικά συγκροτήματα, ξυλοπόδαρους, δράσεις για παιδιά ώστε οι επισκέπτες και οι πολίτες να έχουν ένα στοιχείο διασκέδασης και γιορτινής εικόνας”.

Ποιος ήταν ο στόχος
Ο κ. Δέμπας σημειώνει πως “εξαιτίας και του καρναβαλιού της Ξάνθης και με την μεγάλη πληρότητα στα ξενοδοχεία από ξένους επισκέπτες που θα πήγαιναν την Κυριακή στο καρναβάλι της, σκοπός μας ήταν να τους διασκεδάζαμε και να τους κρατήσουμε στην Καβάλα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σοβαρό πλήγμα για την αγορά
Υπάρχουν ακυρώσεις σε ξενοδοχεία, είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την αγορά. Πάντοτε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι ένα από τα τριήμερα μέσα στο χρόνο που δίνει έσοδα στην τοπική αγορά. “Αυτό που μας φοβίζει είναι οτι ξαφνικά δίνουμε ένα μήνυμα να μείνει ο κόσμος στα σπίτια του, και αυτό είναι μεγάλη σφαλιάρα για την τοπική οικονομία, τόσο για την Καβάλα όσο και για το Παγγαίο, το Νέστο και την Θάσο και πρέπει να δούμε πως θα καλύψουμε αυτό το κενό στη συνέχεια” σημειώνει ο κ. Δέμπας.

Τα μηνύματα ενόψει καλοκαιριού
Στο διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου που έδωσαν το παρών και άνθρωποι του τουρισμού οι οποίοι συμμετείχαν στις εκθέσεις σε Βουκουρέστι και Βελιγράδι δήλωσαν οτι υπάρχει μία διστακτικότητα. “Αν και στα τέλη του 2019 είχαμε εξαιρετικά μηνύματα εδώ και ένα μήνα υπάρχει μία καθίζηση στις κρατήσεις ενόψει καλοκαιριού. Δεν πρέπει σαν χώρα να δείξουμε ότι υπάρχει πανικός” αναφέρει ο κ. Δέμπας.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Δέμπας από το 21.58

Κ.Λ.

 

Hot this week

Μουσικές διαδρομές στην ιστορία υπό το φως του φεγγαριού: Μαγευτική πολιτιστική βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και υψηλής αισθητικής πραγματοποιήθηκε στο...

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Η Θάσος τιμά τους Αγίους Προστάτες της – Το πρόγραμμα της Ιεράς Συνάξεως στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Η Θάσος προετοιμάζεται να τιμήσει τους Αγίους Προστάτες της...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Topics

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες