Στο σταντ 21 του περιπτέρου 13 της ΔΕΘ 2021, θεατρικά κοστούμια θα «χαράσσουν» μέσα στο χώρο την πορεία των 60 χρόνων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, από εκείνο με το οποίο έντυσε ο Γιάννης Μετζικώφ το 1992 τη Χρυσόθεμη -την υποδυόταν η Λένα Σαββίδου- στην παράσταση «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, μέχρι και κοστούμια των φετινών παραστάσεων του ΚΘΒΕ, «Όρνιθες» «Ελένη», «Βαβυλωνία», «Η δολοφονία του Μαρά» και «Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα».

Η έκθεση του ΚΘΒΕ, που θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 13 στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, με τίτλο «60 Χρόνια Διαδρομή στο Φως», στοχεύει μέσα από αφίσες, προγράμματα, κοστούμια, μάσκες και ψηφιακό υλικό να «ταξιδέψει» τον επισκέπτη στην 60χρονη πορεία του ΚΘΒΕ που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό 13 Ιανουαρίου 1961.

«Θέλουμε οι επισκέπτες να έρθουν σε γνωριμία με έργα ανθρώπων, που έγραψαν ιστορία 60 χρόνια τώρα. Ανθρώπων που έδωσαν την ψυχή τους για το θέατρο, δημιουργώντας σε πείσμα όλων των καιρών (κατά περίσταση και των χαλεπών), παραστάσεις πολιτισμού, με υψηλή αισθητική και γνώμονα την ποιότητα διαχρονικά, φέρνοντας κλασικά ή πρωτοποριακά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ανατρεπτικές προτάσεις παραγωγής, και μοναδικούς καλλιτέχνες και τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων μπροστά και πίσω απ’ τις σκηνές μας», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός. Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννα Καρύμπαλη- Τσίπτσιου, αναφέρεται σε «μια διαδρομή, ίδια γιορτή, στο φως, που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες που διαβιούμε» και η επιμελήτρια της έκθεσης, σκηνογράφος και ενδυματολόγος ‘Αννα Μαχαιριανάκη κάνει λόγο για ένα «θησαυροφυλάκιο μνήμης».

Στην έκθεση θα παρουσιάζεται περιοδικά και το χορογραφικό δρώμενο με τίτλο «Utopia» από τους τριτοετείς σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ σε χορογραφία Κώστα Γεράρδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε αυτοκίνητο στην Εγνατία οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου
Επόμενο άρθροΣυνετριμμένος ο Αλέν Ντελόν για τον θάνατο του Ζαν Πολ Μπελμοντό