Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα του Cosmopolis

Cosmopolis@home

16 ΙΟΥΛΙΟΥ – 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η Καβάλα και οι κάτοικοι της πόλης γιορτάζουν την έλευση του Cosmopolis και το καλωσορίζουν. Οι κάτοικοι ανοίγουν τα σπίτια και τις αυλές τους, για να υποδεχθούν το νέο Cosmopolis και να φιλοξενήσουν unplugged, μικρά μουσικά events.
Μέσα από τα στενά της πόλης και της ιστορικής χερσονήσου της Παναγίας, ξεκινούν οι ήχοι το ταξίδι τους για να ακουστούν σε όλο τον κόσμο, εκεί όπου θα ταξιδεύει κάθε χρόνο το Cosmopolis.

 

16 JUL / 21:30 Mordana

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

To Mordana Project είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης τριών μουσικών με έδρα την Θεσσαλονίκη που αποφάσισαν να συμπράξουν και να δημιουργήσουν από κοινού νέους μουσικούς ορίζοντες εμπνευσμένους από την παράδοση του τόπου τους. Το ρεπερτόριό τους βασίζεται σε προσωπικές τους συνθέσεις και στην διασκευή παραδοσιακών τραγουδιών και σκοπών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Πεταλά Νέι – Φωνή, Βαγγέλης Βραχνός Κοντραμπάσο, Περικλής Βραχνός Πολίτικο λαούτο – Κρουστά

 

16 JUL / 21:30 Νόστιμον Ήμαρ

THE DAY OF RETURN

Ο Στράτος Εμμανουηλίδης παρουσιάζει μέσα από την κλασική κιθάρα απόσπασμα από την πρώτη του δισκογραφική δημιουργία με τίτλο «νόστιμον ήμαρ» , μια μουσική αφήγηση των δευτερολέπτων εκείνων, όταν έξω από την πόρτα του σπιτιού του στέκεται κανείς μετέωρος στο δρόμο για μια νέα πατρίδα.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Στράτος Εμμανουηλίδης Κλασική κιθάρα

 

16 JUL / 21:30 DaMa In Duet

CONTEMPORARY MODAL MUSIC, TRADITIONAL ANATOLIAN MUSIC

Οι DaMα παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε συνθέσεις ανατολικής τροπικής μουσικής (σύγχρονων συνθετών καθώς και δικών τους), εξερευνώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες, τον ήχο και τα όρια ενός «παραδοσιακού» ντούετου.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Δανάη Λουκίδη Βιολί – Φωνή, Μαρίνα Λιόντου –Μωχάμεντ Ούτι – Λάφτα – Φωνή

 

23 JUL / 21:30 Κιορ Τοπάλ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Η μουσική μπάντα «Κιορ Τοπάλ» δημιουργήθηκε αναβιώνοντας μια παλιά μπάντα Ελλήνων μουσικών της Καππαδοκίας οι οποίοι μετέφεραν την πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη μουσική τους παράδοση στη νέα τους πατρίδα. Η μουσική τους μας έρχεται από τα υψίπεδα και τις υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, από τις ιστορικές πόλεις του δυτικού Πόντου και από τα προσφυγικά χωριά της βόρειας Ελλάδας.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Ζαφείρης Ευθυμιάδης Κεμανέ-Τραγούδι, Σωτήρης Τσουλουφίδης Ούτι, Κώστας Αποκατανίδης Κρουστά

 

23 JUL / 21:30 Ένα Βιολί Και Ένα Νέι

ΛΟΓΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Μάκης Μπακλατζής στο βιολί και η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα στο νέι μας ταξιδεύουν πίσω το χρόνο. Ξεκινώντας με συνθέσεις Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων που έδρασαν κατά τους οθωμανικούς χρόνους, φτάνουν σε παραδοσιακούς σκοπούς του σήμερα επαναφέροντας ακούσματα, αρώματα, μνήμες και συναισθήματα σε μια νοητή γραμμή όπου τα όρια μεταξύ νέου και παλιού δεν είναι διακριτά.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Νέι – Τραγούδι, Μάκης Μπακλατζής Βιολί – Τραγούδι

 

23 JUL / 21:30 Οι Λοξάτοι Πετεινοί Στην Αυλή

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ

Τρείς φίλοι, οι δύο είναι και αδέρφια, συνομιλούν μουσικά… Ο Ιωάννης Τσίγκας και ο Απόστολος Πρεπόνης, ο πρώτος με την άταστη κλασσική κιθάρα και το μαντολίνο του και ο δεύτερος με το γιαλί ταμπούρ και τον κεμεντζέ του ντύνουν τις μελοποιήσεις του Μιχάλη Πρεπόνη. Ακούσματα από την Κρήτη, την Ήπειρο αλλά και την ανατολή γίνονται αντιληπτά, αναμεμειγμένα με πιο σύγχρονες και ελεύθερες φόρμες.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Μιχάλης Πρεπόνης Λαούτο – Κλαρίνο, Απόστολος Πρεπόνης Γιαλί ταμπούρ – Κεμεντζέ, Ιωάννης Τσίγκας Άταστη κλασσική κιθάρα – Μαντολίνο

 

30 JUL / 21:30 Tales From The Box

ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

Οι Tales from the Box μέσα από τις μουσικές που επιλέγουν, μας παρουσιάζουν ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων μέσα από διαφορετικές ιστορίες. Δύο μουσικοί που τους αρέσει να παίζουν πολλά είδη μουσικής και να τα ανακατεύουν δημιουργώντας ιστορίες. Ιστορίες που φέρνουν στο νου κλασικά έργα, παλιό ραδιόφωνο, Διεθνή κι Ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και μουσικές και ακούσματα από προηγούμενες δεκαετίες μέχρι σήμερα.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Στέλλα Τέμπρελη Βιολοντσέλο, Θάνος Σταυρίδης Ακορντεόν

 

30 JUL / 21:30 Βαρέα & Ανθυγιεινά – Live

ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ BLUES UNPLUGGED

Οι Καβαλιώτες δημιουργοί  Βασίλης & Δημήτρης Ευφροσυνίδης θα παρουσιάσουν με λιτή ενορχήστρωση τραγούδια και μουσικές από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές Βαρέα & Ανθυγιεινά (2015) και Επαρχιακά μπλουζ νόστου & ερώτων (2018), καθώς και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια. Στο τραγούδι θα τους συνοδεύσει η Αναστασία Χατζηαποστολίδου.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Αναστασία Χατζηαποστολίδου Φωνή, Βασίλης Ευφροσυνίδης Κλασική Κιθάρα – Φωνή, Δημήτρης Ευφροσυνίδης Ακουστική Κιθάρα

 

30 JUL / 21:30 Τρίηχο

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Το μουσικό σχήμα Τρίηχο, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των δύο μουσικών οργάνων και την φωνή της Σοφίας Νεοχωρίτου, θα παρουσιάσουν τραγούδια που γράφτηκαν από εξαιρετικούς στιχουργούς και συνθέτες και αγαπήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια στην Ελλάδα. Ο Σωτήρης Μπέης με το πιάνο και ο Θανάσης Κουλεντιανός με το κανονάκι μας οδηγούν σε μουσικά μονοπάτια που μυρίζουν …Ελλάδα!

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Σοφία Νεοχωρίτου Τραγούδι, Σωτήρης Μπέης Πιάνο, Θανάσης Κουλεντιανός Κανονάκι

 

06 AUG / 21:30 Βραδιά Για Φλάουτο Και Κιθάρα

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ BUENOS AIRES

Με μελωδίες και ατμόσφαιρα από την Λατινική Αμερική μέχρι τα σοκάκια του Παλέρμο, Ο Αλέξανδρος Παρισσίδης και Ρεβέκκα Μελετιάδου με την σαγηνευτική συνήχηση της κιθάρας με το φλάουτο θα ερμηνεύσουν συνθέσεις εμπνευσμένες από την παράδοση, τους μεγάλους κλασικούς μέχρι σύγχρονους συνθέτες που είναι εν ζωή.  Για πρώτη φορά επί σκηνής ως duo θα ακουστούν έργα των: Castelnuovo-Tedesco (1895-1968), Pujol (1957), Villa-Lobos (1887-1959), Andrew York (1958), Schubert (1797-1828), F. Sor (1778 -1839) και Atanas Ourkouzounov (1970).

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Ρεβέκκα Μελετιάδου Φλάουτο, Αλέξανδρος Παρισσίδης Κιθάρα

 

06 AUG / 22:30 Tango With Two- Reverie Duo

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

Τα τελευταία πέντε χρόνια το Reverie Duo εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές παίζοντας αργεντίνικο τάνγκο, βαλς και κινηματογραφική μουσική κυρίως με έργα των Astor Piazzolla και Kurt Weill.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Γιάννης Κεραμίδης Βιολί, Σπύρος Λαμπρινόπουλος Ακορντεόν

 

06 AUG / 21:30 G – MBT

ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

Πρωτότυπες δραματοποιημένες μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τον βαλκανικό χαρακτήρα της βόρειας διασυνοριακής περιοχής της Ελλάδας. Το βιολί και το ακορντεόν, ως βασικά όργανα των παραπάνω μουσικών πολιτισμών, ενεργοποιούνται σε ένα «λόγιο» πλαίσιο εμπεριέχοντας ταυτόχρονα το πρωτογενές λαϊκό στοιχείο που τα χαρακτηρίζει.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Μάκης Μπακλατζής Βιολί, Σταμάτης Πασόπουλος Ακορντεόν – Tapes – Σύνθεση

 

13 AUG / 21:30 Rodopi Trio

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Η μουσική αυτή παρέα ξεκίνησε να δουλεύει από την δεκαετία του 1990 στην Θράκη και την Μακεδονία, περιοχές της Ελλάδος όπου οι άνθρωποι συμβιώνουν διαμορφώνοντας από κοινού μια ιδιαίτερη πολιτισμική κουλτούρα. Οι μελωδίες του (χασάπικα, τσιφτετέλια, καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα και άλλοι χοροί), συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαικό με ήχους διασκεδάζοντας με κάθε ευκαιρία τον κόσμο.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Κυριάκος Πετράς Βιολί, Δρόσος Κουτσοκώστας Τραγούδι, Λαούτο, Άλκης Ζοπόγλου Κανονάκι

 

13 AUG / 21:30 Ταξιδεύοντας Στη Νησιωτική Ελλάδα

ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΥΡΑ

Ο Μάκης Μπακλατζής και ο Κώστας Κυριτσάκης δημιουργούν μια πρωτοποριακή ζυγιά, στην οποία, πέραν από τους συνηθισμένους ρόλους του οργάνου τους, θα δοκιμάσουν να αναλάβουν και τους ρόλους των υπόλοιπων οργάνων μιας τυπικής νησιώτικης κομπανίας, όπως είναι το λαούτο, το τουμπάκι ή ακόμα και η τσαμπούνα.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Μάκης Μπακλατζής Βιολί – Τραγούδι, Κώστας Κυριτσάκης Κρητική λύρα – Τραγούδι

 

13 AUG / 21:30 Μουσική Δωματίου Για Δύο Βιολιά

ΟΚΤΩ ΧΟΡΔΕΣ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Στέφανος Σεκέρογλου, με καταγωγή από τις Σέρρες και η Δήμητρα Κατιώνη, με καταγωγή από την Καβάλα, δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της διδασκαλίας και ερμηνείας της μουσικής. Δημιούργησαν ένα ρεπερτόριο για ντουέττο βιολιών από αγάπη για τον μαγευτικό ήχο του οργάνου και από ενθουσιασμό για το ρεπερτόριο που τόσοι μεγάλοι συνθέτες τίμησαν ανά τους αιώνες.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Δήμητρα Κατιώνη Βιολί, Στέφανος Σεκέρογλου Βιολί

 

20 AUG / 21:30 Once Upon A Summer Night…

ACOUSTIC POP ROCK SESSIONS

Τρεις μουσικοί της Καβάλας ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν ένα μουσικό σύνολο και  να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους. Υπόσχονται ένα φρέσκο και ζωηρό  πρόγραμμα βασισμένο στην  ξένη, κυρίως, pop και rock μουσική. Αυτοσχεδιασμοί και μουσικές εμπνεύσεις, που αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εμφάνισης, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την πρωτοποριακή μουσική πρόταση.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Υρώ Ζερβούδη Φωνή, Αλέξης Μαντιράκης Cajon – Φωνητικά, Ευριπίδης Ταρασίδης Ακουστική Κιθάρα – Φωνητικά

 

20 AUG / 21:30 Γυναίκα

ΜΑΝΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ-ΕΡΩΜΕΝΗ

Αφιερωμένη μοναδικά στα παιδιά της, στον αγώνα της καθημερινότητας και φυσικά στην ομορφότερη συναίσθηση του έρωτα. «Κοιμήσου αγγελούδι μου» τι γλυκιά κουβέντα και πόσο όμορφη εικόνα με τη μαμά να νανουρίζει το μωρό!!! Ή αργότερα «παιδί μου ώρα σου καλή» η αγωνία της μητέρας για την πορεία του παιδιού της και η απάντηση «Μανούλα μου». Μήπως όμως είναι λίγος και ο καθημερινός αγώνας σαν αυτόν της «Μαίρη Παναγιωταρά» ή το «Μητέρα κι αδερφή» και … «όταν πίνει μια γυναίκα πως πονάει δεν ξέρετε»!!! Δεν ξεχνούμε όμως και τις λίγες περιπτώσεις όπως αυτή της «αχάριστης» αλλά και της γλυκιάς «Γκιούλ Μπαχάρ».

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Λίτσα Ασωνίτου Τραγούδι, Χρύσανθος Γιαννικόπουλος Βιολί, Κώστας Κατιώνης Κιθάρα

 

20 AUG / 21:30 Hot Dixie Society

JAZZ COMBO QUARTET

Ένα jazz combo κoυαρτέτο που συνδυάζει μελωδικά όργανα κλασσικών καταβολών, όπως βιολί και τσέλο και την ρυθμική και αρμονική συμπεριφορά των τυπικών μουσικών οργάνων της jazz όπως κρουστά και πιάνο. Το ρεπερτόριο τους βασίζεται σε παραδοσιακά κομμάτια της dixieland και της jazz που σε συνδυασμό με την αυτοσχεδιαστική ευκαίρια των ερμηνευτών, δημιουργεί το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της μπάντας κάνοντας το project πραγματικά πολύ ενδιαφέρον στον ακροατή.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Γιάννης Κεραμίδης Βιολί, Κρίστοφερ Mπάκα Κρουστά, Bάσω Ζήσου Τσέλο, Πάρης Tσίρτσης Πιάνο

 

 

CosmoClassical

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Ημέρες Παπαϊωάννου

6 – 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

06 Nov /20:30 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ /ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η φωνητική μουσική του Γ. Παπαϊωάννου

Παρουσιάζονται έργα για σόλο πιάνο όλων σχεδόν των δημιουργικών περιόδων του συνθέτη σε συνδυασμό, αντιπαράθεση και συνομιλία με αντιπροσωπευτικά τραγούδια για γυναικεία φωνή και πιάνο, προσφέροντας ένα  δείγμα της πολύπλευρης συνθετικής γραφής του Γ. Α. Παπαϊωάννου.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Μέλα Γεροφώτη Σοπράνο, Φανή Καραγιάννη Πιάνο

 

07 Nov /20:00 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Έργα για μουσική δωματίου του Γ. Παπαϊωάννου

Πανόραμα της δημιουργίας του Γ. Παπαϊωάννου, δοσμένο όχι με ιστορικά γραμμικό τρόπο. Το ρεπερτόριο που θα ακουστεί θα περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο, για βιολί και πιάνο, για σόλο τσέλο, για τσέλο και πιάνο, καθώς και για τρίο (βιολί, τσέλο και πιάνο).

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Απόλλων Γραμματικόπουλος Βιολί, Ήβη Παπαθανασίου: Τσέλο, Κώστας Χάρδας Πιάνο

 

08 Nov /11:00 ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΔΙΑΛΕΞΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Γ. Παπαιωάννου και τα έργα του για κιθάρα

Το αποτύπωμα του συνθέτη στο μουσικό όργανο που άνθισε περισσότερο τον 20ο αιώνα. Τα έργα Αρχαϊκό (για δύο κιθάρες), Σουίτα (σόλο κιθάρα), Σονατίνα ( φλάουτο και κιθάρα),Τρίο (φλάουτο,βιόλα και κιθάρα), Κουαρτέτο (φλάουτο, κλαρινέτο, βιολοντσέλο και κιθάρα) ερμηνευμένα από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
Μία εισαγωγή στη συνθετική πορεία του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου: Αναζήτηση και Πρωτοπορία. Οι βάσεις για την σύγχρονη Ελληνική μουσική δημιουργία.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Αλέξης Παρισίδης Κιθάρα, Vaselin Belomazov Φλάουτο, Χρήστος Κόζαλη ςΒιολοντσέλο, Αντώνης Τζιβένης Βιόλα, Δημήτρης Μπαχαρίδης Κλαρινέτο, Φώτης Κουτσοθόδωρος Κιθάρα, Κώστας Χάρδας Πιάνο-Μουσικολόγος

 

 

Συζητώντας με τους ήχους

13 – 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

14 Nov /20:30 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Volosi Band

Οι VOLOSI υπερβαίνοντας τα όρια των εγχόρδων οργάνων, κατόρθωσαν κάτι μοναδικό, το οποίο εξελίσσεται πέραν από τις Καρπαθικές ρίζες, ακόμα πιο σύγχρονο, δυνατό και συναισθηματικό. Η μουσική τους παιδεία βασίζεται στην κλασσική μουσική. Προωθούν ένα νέο μοντέλο παρουσίασης επί σκηνής που συνδυάζει μοτίβα προερχόμενα απ’ την έντονη παράδοση του τόπου τους, συνδυασμένη με τη κλασσική τους επιρροή.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Krzysztof Lasoń Violin, Zbigniew Michałek Violin, Jan Kaczmarzyk Viola, Stanisław Lasoń Cello, Robert Waszut Double Bass

 

 

Κιθαριστικές Δημιουργίες

20 – 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20 Nov /10:00 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Masterclass με τους καλλιτέχνες Mie Ogura στο φλάουτο και Atanas Ourkouzounov και Φώτης Κουτσοθόδωρος στη κιθάρα.

Θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια. Ώρες δράσεων: 10:00-13:00 & 16:00-19:00

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Mie Ogura Φλάουτο, Atanas Ourkouzounov Κιθάρα, Φώτης Κουτσοθόδωρος Κιθάρα

 

20 Nov  20:30 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Fragments

Το άλμπουμ Fragments περιλαμβάνει, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, μικρά ή μεγαλύτερα έργα, όλα ερμηνευμένα σε κλασική κιθάρα και χωρισμένα σε τρεις ενότητες. Πρόκειται για συνθέσεις του Κώστα Μακρυγιαννάκη, αλλά και μεταγραφές έργων του συνθέτη François Couperin, οι οποίες στο σύνολό τους συνιστούν ένα ηχοτοπίο  – μωσαϊκό αφηγηματικού χαρακτήρα – με σαφείς αναφορές στην ποπ μουσική, καθώς και άλλες που προέρχονται από μουσική χορογραφιών για τις οποίες δούλεψε ο μουσικός.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Κώστας Μακρυγιαννάκης Κιθάρα

 

 

21 Nov /10.00 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

MasterClass – Φώτης Κουτσοθόδωρος

Η τεχνική της κλασσικής κιθάρας του 21ου αιώνα. Θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια. Ώρες δράσεων: 10:00-13:00 & 16:00-19:00

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Φώτης Κουτσοθόδωρος Κιθάρα

 

20:30 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία μουσικής δωματίου

Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ντούο φλάουτο-κιθάρα Ogura-Ourkouzounov παρουσιάζουν ένα ποικίλο πρόγραμμα αποτελούμενο από διασκευές έργων τζαζ και κλασσικών συνθετών του 20 ου αιώνα καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του Atanas Ourkouzounov.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Mie Ogura Φλάουτο, Atanas Ourkouzounov Κιθάρα

 

22 Nov /10:00 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

MasterClass – M.Ogura & A.Ourkouzounov

Masterclass για κιθάρα και φλάουτο από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ντούο Ogura-Ourkouzounov.

Θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια.

Ώρες δράσης: 10:00-13:00 & 16:00-19:00

 

20:30 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Κιθάρα,Φλάουτο, Δ.Ω.Κ. και …Τζαζ!!

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Ρεβέκκα Μελετιάδου Φλάουτο, Φώτης Κουτσοθόδωρος Κλασσική κιθάρα, Ευάγγελος Κοντόπουλος Μπάσο, Κώστας Τσαφής Πιάνο Πάρις Τσίρτσης Πιάνο, Christopher Baka Ντραμς

 

 

Μουσική και Λόγος

27 – 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

27 Nov /10:00 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

MasterClass – Πιανιστική Τέχνη

Η πιανιστική τέχνη μέσα από το έργο τεσσάρων συνθετών.

Θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια.

Ώρες δράσης: 10:00-13:00 & 16:00-19:30

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Πάρις Τσενίκογλου Πιάνο

 

 

10:30 / ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ OSCAR / ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΠαραμυΘάΜα-Παιδική Παράσταση

Τα λαϊκά παραμύθια αποκαλύπτουν πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς που οδηγούν στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Στόχος μας η ψυχαγωγία, η διασκέδαση αλλά και η παραμυθία-παρηγοριά, που τόσο ανάγκη έχουμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Οι ήρωες ζωντανεύουν με τη φωνή, την κίνηση, τη μιμική της αφηγήτριας και η μουσική από το ακορντεόν, την κιθάρα και τα μικρά κρουστά συντροφεύει τους ήρωες και τραγουδά τα κατορθώματά τους.

 

 

20:30 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΠαραμυΘάΜα

Τα λαϊκά παραμύθια αποκαλύπτουν πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς που οδηγούν στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Στόχος η ψυχαγωγία, η διασκέδαση αλλά και η παραμυθία-παρηγοριά, που τόσο ανάγκη έχουμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Οι ήρωες ζωντανεύουν με τη φωνή, την κίνηση, τη μιμική της αφηγήτριας και η μουσική από το ακορντεόν, την κιθάρα και τα μικρά κρουστά συντροφεύει τους ήρωες και τραγουδά τα κατορθώματά τους.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Ανθή Θάνου Αφήγηση, Αλέξανδρος Μακρής Μουσική επιμέλεια

 

28 Nov /20:30 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΥΝΑΥΛΙΑ

A,B,C,D

Οι ταξιδιώτικές εικόνες του Isaac Albeniz, ένα αφιέρωμα στο έτος Ludwig van Beethoven, η μαγική αίσθηση του έργου του Frederic Chopin και η ηχοχρωματική παλέτα Claude Debussy, πλασμένα με την μαεστρία ενός από τους πιο ταλαντούχους πιανίστες στον κόσμο.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Πάρις ΤσενίκογλουΠιάνο

Πάρις Τσενίκογλου Πιάνο

 

 

29 Nov /10:00 / ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

MasterClass – Έτος Beethoven

Η πιανιστική τέχνη μέσα από το έργο τεσσάρων συνθετών.

Θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια.

Ώρες δράσης: 10:00-13:00 & 16:00-19:30

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Πάρις Τσενίκογλου Πιάνο

 

CosmoEvents

Καμπάνες του Κόσμου

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ

27Aug / 19.30 /Θ. Πουλίδου

Η έκθεση – εργαστήριο «καμπάνες του κόσμου» ανοίγει ένα παράθυρο στον ηχηρό (και ιερό) κόσμο της καμπάνας. Είναι μια περιήγηση στις ποικίλες παραδόσεις του πλανήτη.
Σαράντα αντικείμενα από 20 διαφορετικές χώρες μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς. Με διηγήσεις και μικρές ιστορίες, η έκθεση – εργαστήριο «καμπάνες του κόσμου», μας ταξιδεύει από την αρχαιότητα ως το σήμερα.
Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να ακούσουμε τον ήχο τους, να αφήσουμε την ηχώ τους να μας ταξιδέψει, να τις κάνουμε να ηχήσουν και να νιώσουμε την δόνηση τους στα χέρια μας.

Μια έκθεση ανοιχτή σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες.

Τα αντικείμενα του εργαστηρίου, ανήκουν στην μουσειακή συλλογή «περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών», η οποία έχει αναγνωριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά». Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών είναι ένα από τα βασικά προγράμματα του πολιτιστικού οργανισμού Sovint με έδρα τη Βαλένθια και πραγματοποιεί τις πολιτιστικές δράσεις του σε σχολεία, φεστιβάλ και άλλους χώρους, στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Pep Beltran RamirezΠετρίνα Βάσσου

 

CosmoConcerts

The Dreamers

TONIGHT WE BRING OUR LOVE TO TOWN – AN EVENING WITH THE DREAMERS

27 Aug /ΦΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ / 21:00

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Νίκος ΜπακιρτζήςΚιθάρα – Φωνή

Τότα ΕυλαβήΦωνή

Αλέξανδρος ΚυριλλίδηςΜπάσο

Δημήτρης ΦραντζήςΚιθάρα

Κώστας ΜπακιρτζήςΠλήκτρα

Θανάσης ΚωνσταντινίδηςΤύμπανα

Κωνσταντίνος ΚουτσουπάκηςΤρομπέτα

Φωτεινή ΣταυρούδηΤρομπέτα

 

28 AUG /ΦΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ / 21:00

Gangsters Of Love

GANGSTERS OF LOVE (LIVE)

Περισσότερο οικογένεια παρά φίλοι, οι Gangsters of Love συνδυάζουν τον ψηφιακό με τον αναλογικό ήχο σε ένα full band soulful, disco, triphop, χορευτικό αλλά και ρομαντικό σετ. Με έδρα τους τη Θεσσαλονίκη, ο MoodySanchez μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, συστήνονται για πρώτη φορά στο κοινό, το Δεκέμβριο του 2015 ως opening act στην συναυλία των Dub Pistols. Ενάμιση χρόνο αργότερα, κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «An Inmost Reality». Ήδη ετοιμάζουν το δεύτερό τους δίσκο σε μία παραγωγή του Cayetano.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Moody Sanchez MPC, Νίκη Σφακιανού Vocals, Γιάννης Μπερμπέρογλου Guitar, Στέλιος Μαχμουκιώτης Bass, Θωμάς Πάπας Keys

 

 

29 AUG /ΦΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ / 21:00

Wild Souls

MELODIC HARD ROCK

Οι melodic hard rockers – Wild Souls δημιουργήθηκαν στην Καβάλα το 2010 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δύο studio albums με τίτλο «On The Road» ( 2013) και «Game Of Love» ( 2016) ενώ τον Μάϊο κυκλοφορεί και η τρίτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Queen Of My Heart», μέσω της δανέζικης εταιρείας Lion Pride!

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Γιώργος Νικολάου Τραγούδι, Κωστής Τσιλιγγίρης Ηλεκτρική Κιθάρα, Θάνος Καλαντζόπουλος Ηλεκτρική Κιθάρα, Λευτέρης Νάσος Ηλεκτρικό Μπάσο, Μιχάλης Σαρόγλου Τύμπανα

 

 

CosmoArts

ΚΕΡΑΜΙΚΗ, Η ΤΕΧΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ COSMOPOLIS 2020

Η κεραμική τέχνη προβάλλεται στο φεστιβάλ Cosmopolis 2020 με εργαστήρια αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από τέσσερις διαφορετικές χώρες -Ελλάδα, Τουρκία, Ταϋλάνδη και Πολωνία. Οι προσκεκλημένοι κεραμίστες εμπνέονται από την Καβάλα και συνθέτουν πρωτότυπα έργα τέχνης, τα οποία θα εγκατασταθούν σε δημόσιους χώρους και θα διακοσμήσουν την πόλη. Η αποκάλυψη των έργων θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου -αμέσως μετά τη βραδινή συναυλία στο Φρούριο- και το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουλίου. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κεραμική τέχνη, να έρθουν σε επαφή με σύγχρονους εκπροσώπούς της, να παρακολουθήσουν τη δημιουργική διαδικασία και τις διαφορετικές τεχνικές ψησίματος αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους κεραμικά αντικείμενα συμμετέχοντας στα υπαίθρια εργαστήρια για το κοινό

Συμμετέχουν οι κεραμίστες: Κώστας Καρακίτσος, Saravut Vongnate, Jianina Myronova, Emre Feyzoglu, Γιώργος Βαβάτσης

 

Προηγούμενο άρθροΠως θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και καράβια
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός των διαχωριστικών νησίδων στην οδό Ερυθρού Σταυρού