Επί ποδός βρίσκονται όλοι στον Δήμο Παγγαίου, ενόψει και της τουριστικής σεζόν που αναμένεται φέτος δυσοίωνη.

Στο παραλιακό μέτωπο του Παγγαίου οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται ώστε να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες: “Ο δήμος προχωράει με καθαρισμούς με κόψιμο χόρτων, απολυμάνσεις κάδων απορριμάτων, με παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης. Ελπίζουμε ότι και το φετινό καλοκαίρι να είναι αντάξιο με τα προηγούμενα. Εκτιμούμε ότι επειδή βασιζόμαστε στον οδικό τουρισμό και στους βόρειους γείτονες θα πάμε καλά σαν τουριστική περιοχή”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Δευτέρας (1/6) ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης. Στα μεγάλα τουριστικά κέντρα, Ν. Πέραμο, Ηρακλείτσα, Οφρύνιο υπάρχουν και κατοικίες που ανήκουν σε άτομα από το εξωτερικό και αυτοί αναμένονται να έρθουν. “Ευελπιστούμε ότι θα προτιμήσουν και πάλι τις παραλίες μας και να σωθεί η παρτίδα”.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι για πρώτη φορά ιδιοκτήτες καταλυμάτων (όχι μόνο ξενοδοχείων), για φέτος, μπορούν να εκμεταλλευτούν την παραλία μέχρι 100τμ και να έχουν πρόσβαση για να αξιοποιήσουν το σημείο.

Επίσης πρώτο μέλημα όλων είναι να διασφαλιστεί ότι ο δήμος πρόκειται για έναν ασφαλή προορισμό και όπως είπε ο κ. Μποσμπότης το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάποιο “ύποπτο” περιστατικό.

Το ερώτημα παραμένει σχετικά με τις κατασκηνώσεις καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. “Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ελπίζουμε ότι θα δοθεί το πράσινο φως, ώστε τα παιδιά του δήμου και όχι μόνο να ζήσουν κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές”, ωστόσο θα πρέπει να τεθούν και εκεί όροι και προϋποθέσεις.

Ακόμα ερώτημα παραμένει πότε θα ανοίξουν οι παιδικές χαρές.

Σε ότι αφορά την αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας προς το παρόν δεν φαίνεται επίσημα να έχει κινηθεί κάποια διαδικασία. “Φαίνεται ένα ακίνητο προς αξιοποίηση. Ας ελπίσουμε Σύντομα θα τρέξουν οι διαδικασίες για κάποιο διαγωνισμό ώστε να προκύψει κάποιος επενδυτής ο οποίος θα αναπτύξει την αλάνα ώστε να δώσει ζωή όχι μόνο στην Ηρακλείτσα, αλλά σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Παγγαίου”.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο Χρήστος Μποσμπότης από το 52.55

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Τάνιας Ελευθεριάδου με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Καβάλας για προβλήματα των παραγωγών
Επόμενο άρθροΠεριφερειακή Σύνθεση | Προτάσεις για την επανεκκίνηση-ανάκαμψη της ΑΜΘ: “Διεκδικήστε για τον πολίτη, όχι για την προσωπική σας πολιτική”